sunnuntai 10. elokuuta 2014

Maatreeniä Marian kanssa

Ensin oli tarkoitus treenata vesitöitä, mutta Aavan hotspotin takia päädyimme sitten treenaamaan maata. Ajatuksissani olin tietenkin valmistautunut treenaamaan yhdessä Marian ja Viiman kanssa, mutta ilmeisesti Viimalla oli edellisen päivän VOI1:n jäljiltä treenit täynnä.. :D Onnea Maria vielä.

Maria suunnitteli sitten meille Laivajärven laavulle maatreenin. Tuttu paikka, mutta hieman eri tyylinen toteutus. Aiemminhan olemme tehneet linjaa ja ohjausta hakkuuaukealla. Nyt tehtiin myös linjaa. Tutusti ojan viertä metsään päin. Damit motivoitiin kuitenkin reilusti ennen metsän rajaa, ohjaajelle merkiksi jonkilainen risu. Lisäksi toinen linja motivoitiin V:n malliin hakkuun toiselle reunalle, likelle metsän rajaa. katsoin parhaimmaksi mennä lähemmäksi katsomaan motivoinnit, koska maalialue katosi kumpareen taakse. Näistä linjoista otettiin pois yhdet damit molemmista, jotka Aava hoiti hyvin. Hieman ojan viertä pitkin kulkevalla linjalla sille olisi toivonut hieman enemmän vaihtia. Se hieman himmaili minusta.

Ensimmäisten linjojen jälkeen otettiin keskeltä hakkuuta markkeja. (samalta puskarykelmältä, jonne on tehty sivuohjauspaikka aiemmissa treeneissä) Ensin ykkönen horsmien sekaan. Meni aivan ok. Sitten uusi ykkönen, joka jätettiinkin muistiin ja Aava otti toisen linjoista pois. Vasta linjan jälkeen otettiin markkeeraus ylös. Sama toiselle linjalle. Ensin markkeerausheitto. Sitten linja pois toiselta sivulta, jonka jälkeen markki talteen. Ihmeen hyvin Aava näitä hoiti. Vauhti tasaantui hyväksi toistojen aikana ja Aava teki innolla, tarkasti töitä.

Oli aika siirtyä kakkosiin. Eli heitettiin kakkosmarkkeeraus, joista koira haki ensimmäisen. Tämän jälkeen se laitettiin linjalle. Näin jälkimmäinen markkeeraus jäi muistiin sille ja se sai sen noutaa palautettuaan linjalta damin. Sama toisen linjan kohdalla. Ihmeen hyvin nämäkin Aava hoiti, vaikka sillä on nimenomaan kakkosten kanssa ollut ongelmaa wt cupin tehtävissä. Matkat minusta näissä tehtävissä oli ok. Sellaiset, jotka tuntuivat "käsiteltäviltä", ei liian pitkille ja narua venyttäviltä.

Näiden tehtävien lisäksi tehtiin lähihaku+markkitreeni. Eli Markkeerausmatkalle hajustettiin alue kanipallolla ja pallo piilotettiin kielojen sekaan. Koiralle heitettiin markki hieman peitteiseen maastoon niin, että kanipalloalue jäi väliin. Koira lähetettiin markkeeraukselle, mutta pysäytettiinkin matkalla kieloilla ja annettiin lähihakupillitystä. Aava teki minun silmään hieman laiskasti hakua, mutta teki töitä kuitenkin kokoajan. Kanipallon löydyttyä se lähetettiin hakemaan markkeeraus. Tämä toistettiin pari kertaa. Kiva pikku tehtävä, jota on helppo treenata eri matkoilla. Nyt meillä oli aika lyhyet matkat tässä tehtävässä.

Mukava iltatreeni Aavalle ja minulle. Josko seuraavissa treeneissä voisi olla avuksi Viimalle ja Mariallekkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti