lauantai 15. elokuuta 2015

Pikku treenipyrähdyksiä kotona

Aavan kanssa treenattiin iltasella linja+markkitreeniä. (videot sivulla) Motivoin sille ensin linjan niityn keskellä olevan tolpan takapuolelle ja paluumatkalla heitin sille tuplamarkit molemmille puolille linjaa. Palasin koiran luo ja lähetin sen linjalle. Koira meni hyvin alueelle, otti hyvin lähihakuapillin ja kaivoi damin ylös. Palautuksen jälkeen lähetin sen markkeerauksille. Ensin lähetyspaikalta katsottuna vasemmalle puolelle ja sitten oikealle. Vasemman se kaivoi hyvin ylös, mutta oikeanpuoleiseen se ei törmännyt, vaan se juoksi sen ohitse, eikä haju tarttunut nokkaan. Se ajautui likelle linjamaalia, johon olin jättänyt valmiiksi toisenkin damin. Se sai selvästi käryn jo siitä, pysäytin sen ja annoin suunnan takaisin oikealle alueelle. Sinnehän se lähti viivana ja dami talteen.

Samallalailla tein toisen kerran heti perään ja ihan kivasti teki koira töitä. Hyvät suorat linjat jne. Enempää ei tarvinnut treenata enää sinä iltana. Tämmöisiä pikaisia pihatreenejä on kiva tehdä. Ne voi käydä kasaamassa yhdessä hetkessä.. levätä välillä ja käydä tekemässä toisessa hetkessä.

Aamupäivällä käytiin sitten Aavan kanssa uusimassa treeni. Tällä kertaa en motivoinut linjaa sille, vaan koira odotti sisällä kun minä laahustin niityllä. Jätin taas pari damia, nyt hieman kauemmaksi tolpasta kuin edellisenä iltana. Hain koiran sisältä ja kävin heittämässä sille taas tuplamarkit. Heitot tuntuivat jäävän itselläni tavallistakin lyhyemmäksi ja annoin Aavalle huonon lähetyksen ensimmäiselle markille linjan jälkeen. Oletin damin siis olevan pidemmällä sivulle kuin se oli ja koira lähti annettuun suuntaan, josta se joutui alkaa perkkaamaan. Huomasin virheen vasta kun se nappasi damin paaaaljon lähempää linjaa. Toinen markki meni jo paremmin. Toistin tämän tänäänkin pariin kertaan. Toisella kerralla koira sai paremmat lähtökohdat markkilähetyksille ja hoitikin kaikki damit hienosti minulle. Hieman se rupeloi palautuksissa, mutta kai se on osoitus, että sillä on hauskaa.. :D
Sisälle kävellessäkin se heitteli vielä muutamia piruetteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti