sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kalixin ÖKL ja treeniä

Oh-hoh.. vähän on vaikea uskoa, mutta Aava rälläsi Kalixin nome-B kokeessa lauantaina ykköstuloksen. Aika huikeeta! :) Koe järjestettiin Kalixin Pålängessä, samassa paikassa olemme Aavan kanssa käyneet nkl:n aiemmin.

Myöhäiseksi jäänyt kenraali meni ihan päin prinkkalaa. Teimme muutaman kakkosmarkin ja linjan koepaikan läheisyydessä ja oltiin Aavan kanssa ihan kuutamolla. Kiukku savusi korvista asti, mutta oli rauhoituttava nopeasti ja mentävä kokeeseen, toivottava parasta siellä.

Koe oli mukava, tuomarikin ja lopputulos miellyttävä.  Kaivelemaan omaa pientä perfektionistin luonnetta jäi Aavan törkeän huono maalinja. Sitä ei kyllä linjaksi voi kutsua.. mutta kai sitä nimitetään ohjaukseksi. Semmoinen se oli joo.. mut saakutti. Muuten Aava teki todella hienot markkeeraukset, joita tuli maalla kaksi ykköstä ja veteen selkeä tuplamarkki lumpeikkoon. Lisäksi veteen tuli linja (yliuitto) ja sen jälkeen hakua parissa osassa. Koe tehtiin parityönä, joten paikkoja vaihdettiin välillä ja seurautettiin jonossa metsien läpi.

Hieman kokeessa sekoiltiin, ei met sitä maalinjaa enempää, mutta tapahtumat ympärillä, joihin piti vain sopeutua ja toimia sen mukaan kun ohjeita tuli. Esittelykierroksella koe tuntui pitkältä ja mutkikkaalta, mutta nopeasti se sitten olikin jo ohi ja sain kytkeä koiran. Tuomari kehui Aava muilta osin, mutta juuri maaohjaukseen hän olisi toivonut elegantimpaa ohjausta.. mitä hän sillä sitten tarkoittikaan. Muuten kehui koiraa hyväksi jo kokeen aikana ja ihmetteli miksi jännitän, kun koira on tuommoinen mikä on. No minkäpä sitä luonnolleen voi.. vaan olen kai mie vähän mennyt siinäkin jo eteenpäin. Enää ei okseta niin kovin.

Lauantaina illalla/yöllä kävimme kahdestaan Aavan kanssa ja tänään vielä Timpan kanssa sitten tekemässä linjoja; niityllä ja metsässä. En tiedä auttoiko sinänsä harmitukseen nähdä, että koira juoksee lähes tikkusuoraan kassalle ja takaisin. Metsässä se koukkasi molemmilla kerroilla erään puun "väärältä" puolen, mutta jatkoi kuitenkin eteenpäin ja lujaa. Oli helposti ohjattavissa tänäänkin linjan loppupäässä. Niityllä, pitkässä heinässä se oli jo tulossa takaisin damin kanssa, kun ohjaaja vielä haki sitä silmillään, että mihin se koukkasi.. se mihinkään koukannu.. nappasi vain damit puiden juurilta ja juoksi takaisin. Tänään tehtiin myös muutamia markkeerauksia metsään ja vielä päälle vesilinja/ +ohjaus avoveteen. Lähetys niihin oli hieman kauempaa maalta. Ei ongelmia tai juurikaan mainittavaa. Hieman näkyi Aavassa, että vetasin sen autosta väliunilta ja suoraan linjalle. Se ei aivan ehtinyt ehkä herätä.. :D


Minä & Aava, ÖKL1, Kalix 1.8.2015.

Kuva, Carola Berg/Carina Isacson, Kuvassa ÖKL ykkösen saaneet, Sverker&Hilmer, Carina&Circon ja me Aavan kanssa.

Aavan pöytäkirja kokeesta. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti