sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Labmoottoreiden yhteistreenit Kemissä

Lauantaiaamu valkeni harmaana, sateisena ja kylmänä. Mihinkäs sitä noutajaihminen muutenkaan suuntaisi kuin ulos ja treenaamaan. Tällä kertaa myös poitsu lähti mukaan. Asianmukaisesti vaatetta päälle märkää ja kylmää vastaan. Olimme saaneet Aavan kanssa kutsun yhteistreeneihin, joihin oli tulossa Marian ja Timpan koirien, Viiman&Reiskan pohjoisen pentuja sekä muita namusillan nuoria koiria. Treenien lomassa otetusta yhteiskuvasta laskin sitten, että yhdeksän koiraa oli mukana treeneissä.

Ensitöikseni treeneihin saapuessa junttasin mersun kiinni pehmeään hiekkaan, joten päivä alkoi hyvin. Hieman sapetti, mutta minkäs teet.. siinä se oli eikä enää liikkunut kuin syvemmälle hiekkaan. Mersu ei pääse enää treeniin. Pikaisesti laittamaan varusteet niskaan ja muiden perässä treeniin niitylle. Paikka oli sama, jossa oli wt-koe ja Mison koulutus lokakuussa.

Olin ensin avustamassa Markkua&Lyyliä ja Timppa Lekan kanssa. Näille nuorille koirille tehtiin lähihakuharjoitteita ja vähän linjatreeniä ym. Hyvin perusasioita, joita nuorten noutajien pitää alkaa harjoitella. Hyvin tekivät "pikku koirat". Molemmat ovat piirun alle vuoden eli ei kiirettä mihinkään.

Toisessa ryhmässä treenasi yli vuosikkaat koirat, joilla vähintään oli taipparit läpäisty. Hyvin oli sielläkin treenit sujuneet.

Auton irroituksen,makkaran paiston ja Viiman ja Reiskan valiokakun syömisen jälkeen (kiitos Kirsi!) tuli vanhempien ryhmän vuoro. Treenaamaan pääsi Viima, Aava ja Reiska. Treeninä oli walk up:a, josta jokaiselle koiralle tuli laukauksen kera markkeerauksia molemmilta sivuilta edestä ja lisäksi yksi takaa. Markkien lisäksi oli Aavalle ja Reiskalle bonukseksi pari linjaa. Hieman oli vaikea toisella linjalla hahmottaa missä koira menee puiden välissä ja hieman oli oikea aluekkin hakusessa mihin koira oli saatava.. :D Mutta viimein Aava oli paluumatkalla damin kanssa. Saipa ohjailla koiraa urakalla.

Treenistä jäi parsittaviksi asioiksi kiinnittää huomiota ääntelyyn. 100-varma en äänestä ole, mistä se tuli, mutta Viiman lähtiessä ensimmäiseen noutoon kuului ulahdus. Ensimmäinen ajatus olin tietenkin, että "Aava perkele".. ja kerroin sen sille kyllä, että se ei ollut suotavaa. Ääni oli kuitenkin sen verran erikoinen, etten ole Aavasta semmoista ennen kuullut, koskaan. Muita vaihtoehtoja voisi olla Reiska, mutta en lähtisi osoittelemaan sitäkään, kun Timppa oli sitä mieltä jälkikäteen ettei se pitänyt ääntä. Eli, olen uskossa, että Aava ulahti ja nyt siihen kiinnitetään enemmän huomiota.

Seuraamiseen pitää myös jälleen satsata enemmän. Jatkuvasti se on treenattavien asioiden listalla, mutta lisää vain.

Sitten yksi asia, jota aloin miettimään ja harkitsemaan jo koulutusviikonlopun jälkeen; Josko sittenkin opettaisin Aavalle sivusuuntiin käskyt "vasen" ja "oikea". Tätä sitten vähän jo aloittelinkin sunnuntai-iltana Aavan kanssa, kuten myös yritin hieman Aavaa härnätä ja saada ääntä aikaiseksi leikkimällä Zurin kanssa damipallolla sen nenän edessä. Otin myös noutoja Zuppuran kanssa ja Aava sai vain katsella paikoiltaan..vaan ei ääntä. Vaikka selvästi ärsytti sitä kun kaveri pääsi touhuaan ja se ei. Ainoa asia jota pääsi korjaamaan oli, kun se jätti paikkansa ja pyrki tulemaan luokse kun Zurinoli palauttanut damin. Jollain muulla tapaa pitää yrittää tuota "treenata" ja kitkeä.

Todella kiva ja tarpeellinen treenipäivä meille, vaikka märkää sekä kylmää olikin. Enemmän se häiritsi kuitenkin evästystä kuin itse treenejä. :D Kiitos kutsusta treeniin ja kiitos osallisille. Kiva oli nähdä kaikkia. :)

Aavan juoksua edelleen! odotellaan. Näyttäisi, että se olisi alkanut nuolemaan itseään enemmän, joten josko.. melko epätoivoista odottamista.. :D




 




















 
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti