keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kertaus on opintojen äiti ja hyvät neuvot tarpeen

Vaikka kasvattajakurssit ym on suoritettu ja siellä perusasiat opiskeltu aikoinaan, on ollut syytä kaivaa tutut kirjat esille pennutukseen liittyen. Netti on tietenkin hyvä juttu myös tiedon päivittämiseen. Kultaakin kalliimpaa on varmasti kuitenkin taas ystäviltä saatu tieto-taito. :) "Mitäs kaikkea pitääkään huolehtia, jotta lopputulos on paras mahdollinen ja pennuille saadaan hyvä startti sekä emälle voidaan taata mahdollisimman hyvä vointi". Niin paljon on asiaa, että mahdoton muistaa kaikkea ilman tarkistuksia. Liikaa tietoa voi tuskin olla ja toivon, että huomaan ottaa kaiken huomioon. :)


Eilen ja tänään olen kertaillut ja tutkiskellut taas tiineen koiran ruokinta-asioita sekä madotuksia. Lisäksi tietenkin pentujen tulevia vastaavia juttuja. Aavan madotusasioissa olen ollut yhteydessä eläinlääkäriin pitkät puhelut ja se on aikalailla selvä juttu.


Aavahan rajakoirana noudattaa mm. ekinokokkoosilääkitys-ohjelmaa eli madotus on hoidettu joka kuukausi. Tarkistettava asia on, että se on madotettu tarpeeksi laajakirjoisella ja nyt sitten kun madotetaan vielä ultran yhteydessä, niin saadaan torpetoitua vielä ne "nukkuvatkin muodot" sieltä.
Saadaan vielä hyvin päivämäärällisestikkin kaikki nämä sopimaan. Hyvä, yksi asia mielestä pois.


Ruokaa alan Aavalle mixaamaan tänään illasta ja hieman muuttelemaan annoskokoja. Hyviä neuvoja olen tänään saanut senkin osalta. Nälkäinen se on vaikuttanut olevan (entisestään) eli muutokset tulevat hyvästä sille. Tasoittaa hieman rytmiä.


Joitain vähäisiä tarvikehankintoja olen tehnyt, mutta suurimmat osat vielä suunnitteluasteella. Lähinnä netistä katsellut pentulaatikkoon lämmikkeitä ym. tässä vaiheessa. Lakanoita ym itsellä ei ole ylimääräisiä kerättynä, mutta ilokseni niitä olisi mahdollisuus saada lainaksi. :) Pentulaatikkohan meillä jo on, kiitos Mikon. Varmaan siitä olen jossain tekstissä saattanut jo mainita, että tuo mainio boxi meille saapui.


Pennut tulevat saamaan asuinsijoikseen alakerrasta pikkuhuoneen, jossa lämpöä ja rauhaa riittää emällä pentuineen. Hallitusti sitten tietenkin opettelevat elämän ihmeitä siellä meidän kanssa muissa tiloissa. Meillä on tosiaan 5-vuotias pojanviikari ja elämme normaalia..normaaleilla kodin äänillä höystettyä elämää. Tarkoituskaan ei ole vetää huopatossuja jalkaan missään vaiheessa. Poitsu on elänyt koirien kanssa aina ja meillä on selvät pelisäännöt ollut miten niiden kanssa ollaan ja koiria saa käsitellä. :)


Aavan massukka näyttää kasvavan, joten siellä ne pentuset kehittyy lujaa vauhtia. Käymme vielä tarkastusultrassa sen kanssa loppukuussa. Nähdään, että kaikki on edelleenkin ok. Josko vähän sitä määräasiaakin. Miettinyt, käytänkö vielä Aavaa röntgenissä, josta voisi laskeskella päitä ja häntiä sitten.. mut onko tarpeellista. Hauskahan se ainakin olisi. Mietitään.


Paljon on muistettavaa ja aikataulutettavaa, enkä ollenkaan laita pahaksi, jos joku kasvattaja-kaveri vinkkailee miulle hyväksi havaitsemiaan juttuja ja muistuttelee tehtävistä asioistakin välillä ehkä. Kalenteri on nyt kuitenkin hankittu aivan näitä juttuja silmällä pitäen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti