torstai 14. tammikuuta 2016

Valon pisaroita tuiskun keskelle

Tänään saimme tosiaan loistavia uutisia tänne kylmän ja tuiskun keskelle! Aava on tänään ultrattu kantavaksi ja meille on tulossa pentuja!

Alunperinhän meillä piti olla ultra vasta ensi viikolla, mutta jouduin alkaa muuttamaan aikaa, koska samalle päivälle ultran kanssa uhkaa tulla työesteitä yms. Eläinlääkäri ilmoittikin sitten yllätyksekseni puhelimessa, että hän on vastaanotolla sillä hetkellä, jos pääsisimme heti tulemaan. Koira ja poitsu kiireellä autoon ja vauhdilla perhosia vatsassa Tornioon.

Aika tuntui piinaavalta odottaa, että eläinlääkäri laitteli laitteiston valmiiksi ja ajeli Aavalta hieman vähemmäksi karvoja mahasta. Sitten totuuden hetken aika koitti ja laite aseteltiin Aavan mahalle. Christian oli äitiä kärsimättömämpi ja kyseli, että milloin ne pennut tulee... :D Eläinlääkäri tuumasi, että hetki, että hän selittää kohta mitä näkee... montako pentua.. "mitä...siellä on pentuja....sielläkö on oikeasti pentuja.. mahtavaa.. ihan mahtavaa.."

Ultrassa löytyi varmuudella nelisen pentua, mutta siellä voi olla enemmän tai tuo määrä. Tässä vaiheessa määrää on erittäin vaikea arvioida. Pitänee varmistaa määrää hieman myöhemmin. Nyt toivotaan, että kaikki menee niinkuin pitääkin, terveitä pentuja syntyy helmikuun loppupuolella ja saamme terhakoita metsästyskoiran alkuja. :)

Pennut sivulla lisää tietoa, mutta arvioitu syntymisaika näille mustille lintupoimureille on vko 7-8.

Aava voi hyvin ja ottaa rauhallisesti. Ulkoillaan maltillisesti ja pötkötellään yhdessä. Ruoka sille maistuu vaihtelevasti. Välillä syö vähän jotain ja välillä jää ruoka kuppiin.


Yhdistelmä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti