keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tiistai 19.11.2013, jäisen niityn treeniä

Tänään otimme pienet treenit molempien koirien kanssa. Pääpaino kuitenkin Zurissa, jonka kanssa treenasinkin ensin. Aloitettiin, kuten tavallisestikkin perusharjoitteilla eli seuraamista. Zurilla se kuuluu niihin asioihin joissa se on taantunut eli ennen niin hyvä seuraaminen on nyt ilmavaa "siellä täällä kulkemista". Hihna kaulaan ja korjattiin paikkaa. Joten kuten se alkoikin sitten kulkemaan sivulla. Kylläkin hieman luimussa. Negatiivinen palaute on sille vaikea käsitellä.

Linjatreeniä

Ensin otin Zurin kanssa linjatreeniä lumisella niityllä. Vein kepin keskivaiheille niittyä. Koiran jätin istumaan linjalle pienen matkan päähän. Motivoin damit ja palasin koiran kanssa lähetyspaikalle. Välillä käännyin ja osoitin koiralle suunnan muistiksi. Koiralle oikea suunta ja hyvä lähetysasento ja käsky "eteen". Zuri suoritti ensimmäisen lähetyksen helposti. Pidensin matkaa ja lähetin uudelleen matkaan. Hyvin meni sekin. Yhteensä näitä kolme toistoa.

Markkeerauksia 

Sitten otimme Zurin kanssa vähän markkeerauksia niitylle. Maasto on avointa, mutta nopeasti saavuttava hämäryys ja pienet kuopat sekä tummat läiskät hangessa tekevät lisähaastetta. Ensimmäisen markkeerauksen Zuri hakee hyvällä vauhdilla. Toisen markkeerauksen se jättää noutamatta. Käy mutkan alueella, mutta nopeasti lähtee juoksentelemaan selkeästi väärälle alueelle. Kutsun koiran luokse ja palautan oikealle alueelle damin taakse. Vihellän luoksetulo-käskyn jolloin koira nappaa damin ja tulee luokse. Ehkä se tiesi kokoajan missä se oli. Ei vain viitsinyt. murr.
Seuraavat markkeeraukset menevät kuitenkin hyvin ja lisää palautusvauhtia haetaan juoksemalla hieman taaksepäin koiran palauttaessa.

Kivat treenit kaiken kaikkiaan ja Zuri sai taas jotain mietittävää. Ehkä ohjaajakin.

Aavan treeniä

Aavan kanssa otin jo hämärän painaessa päälle sokkolinjaa. Eli samalle kepille, johon Zurille motivoin damit, vein Aavalle valmiiksi sen näkemättä kolme damia. Lähetyspaikalle ja koira eteen-käskyllä matkaan. Olemme Aavan kanssa treenanneet samaisessa linjassa hieman pidempää matkaa, joten sillä varmasti oli siitä jo vahva mielikuva; niityn päähän vain. Se juoksi damialueen yli. Sain sen hieman raskaasti pysähtymään. Kutsuin vähän luokse ja oikealla alueella lähihakua-pillitystä ja dami talteen. haetutin samasta lähetyspaikasta pari muutakin pois. Tie niittyjen välissä on sen verran jäinen etten halunnut juoksuttaa siitä yli ettei koira liukastu ja loukkaa itseään. Keskellä niittyä on sähköpylväs, jonka juurelle heitin yhden damin lumen raosta pilkottavien heinien sekaan. Aava ei sitä selkeästi nähnyt. Se lähti hyvin linjaa sinne, mutta kaartoi hieman ennen pylvästä. Sain sen kuitenkin ohjattua suht helposti damille. Toivottavasti edes luotto mammaan kasvoi damin löytyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti