sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hyytävän kylmää treeniä Kalixissa

Tänään lähdimme  Timpan ja Reiskan kanssa kalseaa kylmää uhmaten kohti Kalixin Lantjärvea ja talven ensimmäisiä treenejä siellä. Pakkasta oli n. -10'C. Autossa puin lähes kaikki mukana olevat vaatteet päälle. Aavallekkin loimi niskaan. Kylmästä huolimatta kannatti. Huippu kiva treeni. Micke, Aavan kasvattaja, oli jo yhdessä Bossen ja Krissen kanssa punonut treenin,  joka koostui useasta linja- ja lähihakutehtävästä, joiden väliin tuli markkeerauksia launcherilla.

Aavalle kaikki paikat motivoittiin, lukuunottamatta lähintä lähihakupaikkaa. Linjapaikkoja oli yhteensä  viisi ja markkeeraukset väliin.

Aloitimme Aavan kanssa markkeerauksella. Sukkaan puettu dami ammuttiin kohti harvaa taimikkoa. Aava haki sen helponnäköisesti. Markkeerauksen jälkeen otimme pitkän linjan rinnettä kohden. Kävelin ehkä suotta niinkin lähelle lähettämään Aavan. Sillä oli  selvästi selkeä muistikuva paikasta ja se noutikin damin sieltä vaivattomasti.

välissä muut,  edistyneemmät koirakot ottivat linjoja ja markkeerauksia. Aava vinkui hieman taas passissa. Murr. Kylmää vai kierroksia? Mutta ei se suotavaa ollut. Aava selvästi tiesikin tekevänsä väärin kun osasi väistää hanskaa.

Lähemmässä lähihakutehtävässä yllätyksellisyyden aiheutti todella, todella pienet damit. Ne upposivat täysin koiran suuhun, eikä palautuksessa voinut kuin koiran olemuksesta arvailla sillä olevan damin suussa. Toisella kerralla tällä samalla lähihakupaikalla sain Aavan hyvin alueelle linjalla ja Aava aloitti lähihaun. Se kuitenkin poistui alueelta pois päin minusta lumiseen penkkaan. Vihelsin raskaan pysäytyksen ja yllätys oli suuri kun Aava pysähtyessään sylkäisi pienen damin suustaan. Voi viheliäs. Siinä mietin sitten, että miten saan sen ottamaan jo kerran "kielletyn" damin uudelleen ja tuomaan sen. Päädyin koiran siellä istuessa ja odottaessa kokeilla lähihakupillitystä. Aava jätti sylkemänsä damin ja kävi kaivamassa uuden alueelta, jonka vieressä se siis edelleen oli. Palautuksen jälkeen sain sen kuitenkin hakemaan syljetyn daminkin jollain epämääräisellä "Aava, hae, linjamerkki-lähetyksellä". :D

Treeni meni kuitenkin kokonaisuudessaan mielestäni hyvin. Varmuutta vielä linjoihin, pillipysäytyksiin ja palautuksiin. Pieni virvelihäntä esittäytyi taas tänään. ;) Dami suussa piti härveltää pinkeänä edessä, eikä kauniista käteen palautuksesta tietoakaan.  Lähinnä tuo huvitti. Aavalla oli selvästi hauskaa. Tänään Aava oli kivasti ja riittävästi ohjattavissa. Mukavinta oli nähdä se ilo ja energia jolla Aava työskenteli. :)



Aava Kalixin treenissä paleltumassa

Treeniporukkaa ja labbiksia. Krisse&Klara, Bosse&Åsa ja Micke&Rusa. Aava kuvan vasemmassa laidassa.
 
 
Timppa ja Reiska kylmissään.

1 kommentti: