tiistai 9. joulukuuta 2014

Kunnon treeniä pienen sluipailun ja chillailun jälkeen

Sunnuntaina ja tänään tiistaina olen käynyt Aavan kanssa treenaamassa; vähän kaikkea mitä mielleen juolahti. Pääpaino kai oli kuitenkin linjoissa ja haussa.


Sunnuntain treeniräpäsy


Sunnuntaina treenissä oli mukana Mikko&Vixena, Timo&Reiska ja mie Aavan kanssa. Hyvin kompakti-porukka. Treenit päästiin miun vetelehtimisen takia aloittamaan yhden jälkeen ja paniikki pimeän hiipimisestä pisti vauhtia jo ajomatkalla treenipaikalle. Paikkana meillä oli tämän vuoden wt-kokeessa käytetty niitty-metsä-alue.

Aloitimme treenit linja&markkeeraus-treenillä. Sivuille heitettiin markkeeraukset ja suoraan eteen motivoitiin linja. Matkaa maaleihin oli.. no sanotaan, että riittävästi. Vixena aloitti. Harjoitus oli sille hieman hankalahko alkuun ja se pyrki voimakkaasti markkeerauksille. Se onkin aina vaikuttanut todella hyvältä markkeeraajalta. Mikko sai sitä viisoa välin voimakkaastikkin, että sai sen haluttuun lopputulokseen, mutta työ kannatti. Aavan linja oli sinänsä helpottunut siinä odotellessa etten juuri muuta odottanut kuin sitä, että se juoksee käskystä suoraan. Markkeeraukset otetiin ylös myös, Vixena toisen ja Aava toisen.

Seuraavaksi otettiin samaa treeniä mitä Pauliinan koulutuksessa tehtiin. Damit motivoitiin niityn päähän metsään ja palattiin koirien kanssa lähetyspaikalle. Ensin heitettiin markkeeraus, jonka koira nouti ja kun koira palautti, heitettiin sen selän taakse uusi dami. Seuraavaksi lähetettiin koira linjalla kohti niiden maalia, mutta pysäytettiinkin välillä ja annettiin suunta heitetylle damille. Tämän jälkeen vielä suora linja.

Reiskalle heiteltiin välissä markkeerauksia niityn reunaan, hieman metsän puolelle. Näistä muodostuikin tytöille sitten hieman häiriötä, etenkin Aavalle. Se lähti linjalle lähetyksessä kaartamaan ensin vasemmalle, jonne markkeerauksia oli heitelty Reiskalle ja seuraavalla lähetyksellä vasemmalle. Otin sen molemmilla kerroilla pois ja lähetin uudelleen. En halunnut lähteä eteenpäin lypsämiseen, vaan halusin koiran etenevän linjaa suoraan. Vihdoin sitten onnistui ja onnistumisen tunne oli mukava.

Linjojen jälkeen Mikko kävi rakentamassa haun ja koiria läheteltiin vuoronperään alueelle, välillä töissä oli kaksi koiraa yhtäaikaisesti. Hämärä alkoi painamaan päälle kun vielä etsimme viimeiseksi jäänyttä damia. Koirat olivat kaikki juosseet itsestään mehut ja ohjaajiakin taisi kaikkia alkaa jo tympäsemään. Koirat alkoivat tuloksettoman haun seurauksena tulla kyselmään apuja ohjaajiltaan ja loppujen lopuksi kaikkien etsiessä yhtä kadonnutta damia ne laahkasivat enemmän jaloissa kuin hakivat. Dami jäi siis metsään, nro 3.


Tiistain säpäkkä-pika-treeni


Tänään tiistai-aamuna nappasin Aavan auton perään ja vein sen päivähoitoon Timpalle. Se sai siellä leikkiä ja leikittää Reiskaa sydämensä kyllyydestä. Mukavaa sillä vaikutti olleen. Töiden jälkeen ajelin samaiseen treenipaikkaan kuin sunnuntaina. Treenikin oli kutakuinkin sama. Ensin parsittiin Aavan pööpöilyt häiriömarkeille eli motivoin sille linjan taas päätyyn. Haetutin yhden damin linjalla, jonka jälkeen jätin Aavan istumaan paikoilleen ja kävin heittelemässä markkeerauksia Reiskalle. Reiska onnistui markkeerauksissa tänään hyvin. Paremmin minusta kuin sunnuntaina, jolloin se nuuskutteli ja nosti pari kertaa koipeaan. Hävytön koira. Tänään se kuitenkin keskittyi hommiinsa ja löysi damit nopeasti talteen. Näiden jälkeen oli Aavan vuoro taas mennä linjaa. Yhden kerran ohjaaja aivan itse teki virheen, kun koira mielestäni kaarsi toiselle damille, mutta se taisi todellisuudessa vain kiertää jäisimpiä kohtia niityssä. Pari kertaa otin sen takaisin ja lähetin uudelleen, mutta sittempä se alkoi onnistua, molemmilla; ohjaaja luki koiraa oikein ja koira meni suoraan.

Timppa oli käynyt jo aiemmin tekemässä haun samaan paikkaan kuin se tehtiin sunnuntaina. 3+3 damia sekä lisäksi se hukkaan mennyt yksi dami nro 3, jonka toivoimme löytyvän siinä samalla. Koirat tekivät kivaa hakua. Aava pysyi sinnikkäästi alueella ja olin aivan tyytyväinen siihen vaikka kerran sain lähettää sen uudelleen töihin. Se käyttäytyi siinä kohtaa hieman oudosti. Luimisteli karahkojen takana, mutta lähti reippaasti hakemaan uudelleen kun käski. Se toikin kivan määrän dameja tehokkaasti ja juoksenteli vähemmän turhaan. Bonuksena se sai hakea Timpan Reiskalle heittämän markkeerauksen hakualueelta ja Reiska toi kadoksissa olleen damin nro3. :) Hieno treenipäivä siis. Hieman säpäkkä tiukan aikataulun takia. Valoa näkyi häthätään riittävän hieman yli kolmeen, mutta silloin olikin jo riennettävä hakemaan poikaa hoidosta. Niin kyllä inhoan tätä pimeän aikaa. Nyt on vielä niin jäistä ja liukasta joka paikassa, ettei tuosta lumettomuudesta ole kunnolla hyötyä treenejäkään ajatellen.. lisäksi työ "haittaa" vielä vapaa-aikaa.. pimeää kun menee töihin ja kun lähtee töistä. Mutta, siihen on ikävä kyllä tulossa muutos eli kohta on taas vapaa-aikaa enemmän. Pitänee sitä sitten käyttää tehokkaasti.

Henkisesti olen yrittänyt valmistautua ensi viikonlopun koitokseen. Sehän menee joko surkeasti tai todella surkeasti, mutta on meille varmasti, se vähäkin, arvokasta treeniä. Toivon tietenkin, että "koe" on suunniteltu niin, että siitä todellakin on treenin iloa saatavissa, vaikka koira ei onnistuisi alkuun yhdessäkään tehtävässä. Men vi får se.. Jännittää ainakin kovasti, osataanko me mitään..



Aava sunnuntain treenin jälkeen. Muutama urahdus ja nukahti.


Aava ja Reiska ennen hakua tiistaina,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti