torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden 2015 ekat treenit

Aamu alkoi hieman verkkaisesti, eikä eilisen valvomisen jälkeen sängystä ylös nouseminen meinannut onnistua millään. Katselin kuitenkin avattujen verhojen välistä taivasta ja innostin itseäni miettimällä Aavalle treeniä. Matka siis suuntautui iltapäivän puolella tien yli ja metsään. Matkalla kävin viemässä linjadamit paikoilleen niitylle. Aava katseli vientiä pihatieltä.

Metsässä tehtiin taas hakua. Tein nyt kahdella damilla niin, että jätin Aavan istumaan metsätielle ja kävelin itse puiden lomaan. Ensinnäisen damin nakkasin puolihuolimattomasti kuusten juureen, mutta toisen sidoin taluttimeen kiinni ja vedin sillä jälkeä talsiessani kauemmaksi kunnes dameille tuli riittävä etäisyys. Damit olivat numero 2 ja kauempi 3.

Palasin koiran luo ja lähetin sen matkaan. Se haki hyvin ja teki mielestäni hyvää hakukuviota. Hetken kuluttua se tulikin damin kanssa takaisin. Sillä oli mukanaan nro 3. Eli se oli juossut jostakin kohtaa sen damin 2 ohitse. Ei muuta kuin uudelleen hakuun. Tiheän kuusikon takia en nähnyt miten Aava risteili, mutta hetken päästä se tuli taas damin kanssa. Oliko haku liian helppo.. mene ja tiedä. Seuraan kerran pidennän taas toisen damin matkaa. Tai ehkä vien sen vain sen. Yksi dami vetojäljellä. Katsoa mitä keksii.

Heitin vielä Aavalle markkeerauksia. Ensin ykkösen ja sitten kakkosen linjaan. Se ei tainnut kuitenkaan nähdä vähääkään toista, kauimmasta heittoa, koska se lähti hetken kuluttua alueelta tekemään hakua. Taisi käydä kaaaaaukanakin, kun aikaa kului eikä koiraa näkynyt. Annoin sen oleskella jossakin kauankin, mutta koska sen häätyi olla todella kaukana ja näin täysin väärällä alueella, niin aloin kutsua sitä likemmäksi. Vihdoin se sitten ilmestyikin puiden väliin. Ei mielestäni niin kauas alueesta jossa damin piti olla. Se oli ilmeisesti painunut lumeen. Pysäytin ja annoin hakupillin. Se alkoi hakea, mutta ajautui taas kauemmaksi ja katosi näkyvistä. Koska en tarkalleen hahmottanut paikkaa jossa damin piti olla annoin Aavan hieman risteillä, mutta se meni taas todella kauas ja katosi pitkäksi aikaa. Pillitin hetken päästä sitä luokse. Kesti aikaa ennen kuin se ilmaantui paikalle ja se tuli jostakin sivusta, josta en kuvitellutkaan sen tulevan. Se ehti tulla tällä kertaa perille asti luokse, joten päädyin sen lähettämään linjalla kohti oletettua aluetta. Se menikin erinomaisesti alueelle, pysähtyi säpäkästi ja teki hyvännäköistä hakua käskyn saatuaan. Heti ei dami siltikään löytynyt, mutta vihdoin haju tarttui nokkaan. Aava kaivoi damin ohuen lumikerroksen alta.

Pihalle tullessa otin sinne jättämäni muistit. Naapurin spanielit olivat pihalla hyvänä häiriönä. Aava ei haukun piukutus häirinnyt työskentelyssä. Se oli hyvin ohjattavissa ja meni linjat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti