sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Treeniä jäällä 22.2.2015

Veden keittäminen kaakaota varten, treenikamat kassiin, makkarat kassiin, koirat autoon, lapsi autoon.. ja homma bueno. Siitäpä sitten kohti treenipaikkaa, joka tällä kertaa suuntautu Kemhiin. Mukava päivä siis tiedossa ja kiva, että sain Ickynkin mukaan. Vaikkakin..äitin piti nyt virittää oikea moodi päälle, kun "kaiku" lähti mukaan. Takaa kun tuppaa kuulumaan aina "eteen" pari lisä kertaa

Treenasimme linjoja ja markkeja. Linjapaikkoja tehtiin kaksi. Toisen jätin Aavalle alunperin motivoimatta eli se meni sinne ensimmäisen kerran sokkona. Hieman odottamista tuli aina markkeerausdamille, kun toinen koira kävi ennen sen noutamista hakemassa jomman kumman linjoista. Odottamista tuli tietenkin siinäkin, kun koiria oli kolme treenissä mukana ja kaksi kerrallaan suoritti. Ohjaajilla oli hyvä siis puuttua ääntelyyn ja muuhun sellaiseen.

Toinen linja tehtiin tosiaan rannan suuntaisesti. Tätä linjaa en Aavalle alunperin motivoinut. Motivoi itsensä sitten siellä käydessään. Dameja paikalle oli jätetty reilusti, mutta meille kolme noudettavaksi. Aava teki molemmilla linjoilla kummallista kaarrosta jo heti alkuunsa. Metsä veti sitä puoleensa tällä linjalla. Pysäytin sen ja ohjasin "highway"-tyylillä sen oikealle alueelle. Mielestäni hyvä linja loppujen lopuksi ja treeni. Linja ei ollut toki viivottimen suora, minkä tietenkin soisin olevan, mutta näki taas miten koira pysäytyksen jälkeen lähtee jatkamaan. Sehän olisi voinut koukata metsään tai mennä jopa lukkoon, eikä edetä enää linjaa. Aava kuitenkin käännähti oikean suuntaisesti kättä ajatellen ja jatkoi matkaansa akselinsa ympäri.

Toinen linja, kuten muillekkin koirakoille, oli Aavalle motivoitu. Siitä huolimatta se kaartoi. Oliso luullut, että tämä linja olisi ollut suorempi. Oma analyysini asiasta oli, että se haki parempaa reittiä ja alustaa tassuilleen. Toisaalta se saattoi mennä toisen koiran jäljissä jollain tapaa, kuten Jonna arveli. Mene ja tiedä. Ensimmäisellä "saari-linjalla" pysäytin sen lähes perillä ja annoin oikeaa suuntaa. Toiselle kerralla huomasin, että se vain tekee semmoisen kaarroksen ja päätyy oikealle alueelle. Eli voisin uskoa, että se olisi saattanut jopa tuolla eka linjalla kaartaa oikeaan paikkaan. Tosin, kulma oli jo aika iso sillä. Sitäpä on jälestä vaikea sano, kun ratkaisut piti tehdä siinä tilanteessa.

Kun koirat olivat vähintäänkin sen kerran käyneet kummankin linjan, otettiin mukaan häiriö. Eli toiselle koiralle heitettiin markkeeraus odottamaan, kun toinen koira oli käynyt noutamassa jomman kumman linjan. Aavalla nämä eivät yleensä ole tuottaneet ongelmaa, mutta tänään se pyrki sen ylitse heitetylle damille. (näkyy videolla) Tämä oli todella hyvä treeni. Pääsi heti korjaamaan sen valintaa. Olin lähettenyt sen eteen, en damille ja se päätti toimia toisin. Heti korjauksen jälkeen se menikin sitten suoraan. Huippua. Se oppi tilanteesta varmasti paljon enemmän, kuin se olisi oppinut menemällä heti suoraan. Tosin.. silloin olisi voinut ehkäpä ajatella, että aiemmat treenit olivat tuottaneet tulosta. Aavalla on aina ollut jännä tapa tuollaisten tilanteiden jälkeen alkaa voimakkaasti blokkaamaan pois kiellettyä damia, jopa suuntaa, jossa se on saanut negatiivisen palautteen. Niin se teki nytkin. Se suorastaan käänsi päätään jonnekkin ulapalle, kauas avoimelle jäälle. Oli enemmän työ saada se fokusoitumaan siihen "oikeaan" suuntaan. Mutta, se hoiti sen minusta tyylillä sitten kuitenkin.

Toisella "saarilinjalla" Timppa heitti Aavalle erittäin houkuttelevan maata viistävän damin. Se ei tuottanut sinänsä ongelmia, ei se sitä ollut menossa hakemaan. Ongelma tuli itselle... mistä kulmasta koiran lähettäisi, koska jo ensimmäisellä linja ei ollut suora. Nyt kun dami jäi meidän vasemmalle puolelle.. ja myös maali oli saaren vasemmalla puolella, tuli itselle ongelma päässä. En halunnut lähteä siirtämään enää koiraa lähetys paikalta. No.. sanoin koiralle "jätä", kun se vielä katsoi markkaareusta ja käänsin koiraa selkeästi linjalle. Aava matkaan.. se teki matkalla omat johtopäätökset ja kanttasi voimakkaasti pois päin heitetystä damista. En ollut ollenkaan tyytyväinen. Olisiko sille muodostumassa päähän, että se voi tuolla tavalla kiemurrella ja kanttailla... murr. Eli, nyt suoraa suoraa suoraa... ja jos tekee jotain koukkauksia jo lähialueella, niin ei kun takaisin ja "suoraan mennään". Kauempana asialle ei oikein voi kai mitään. Tai jos voi niin vinkatkaa..
Kuitenkin, jos ajattelee, että treenattavat asiat oli se häiriödamin jättäminen ja linja, niin olisiko korjaaminen edes siihen samaan ollut järkevää.

Tämä tilanne saatiin kuitenkin "korjattua", kun unohdin antaa kameran jollekkin kanssatreenaajistamme käteen ja linja jäi alunperin kuvaamatta. Siispä töppöstä toisen eteen ja viemään vielä yksi dami saareen. Tällä sai kaarrosta vähemmäksi ja vielä viimeisen linjan ilman häiriötä. Hyvä näin.

Aava oli hiljaa lähes koko treenin ajan, jos ei jotain pientä ääntä ihan treenin alussa nyt kovin korosteta. Se nouti hyvin, palautti ihan kohtuudella ja sai juosta.. eli hyvä päivä. Hieman se olisi saanut paremmin ja täsmällisemmin kuunnella pilliä kauempana"saarilinjalla". Koira näytti nauttivan myös päivästä ja oli väsyneen oloinen kun kävelimme jäältä pois.

Jotain mitä itsessä voisi korjata, voisi olla linjalle lähetyksessä. Paremmin keskittyä saapumiseen lähetyspaikalle, että kerralla tulisi siihen "hyvin". Ei tarvitsisi sitten siinä härveltää ja vaihdella omaa ja koiran kulmaa. Saa semmoisen epätarkan, häsyävän kuvan päähän, ku kohdistaa itseä ja koiraa. Toki, pitää katsoa että edes koira on menossa oikeaan suuntaan koko kropallaan. :D

Icky halusi välttämättä myös treenata... :D Kävimmekin yhdessä viemässä dameja ja Aavan treenin jälkeen Icky treenasi noutoja hieman Zurin kanssa. Luulen, että Icky oli onnellisempi kuin koira... Vielä mie saan hyvän treenikaverin miun murusta. <3 Ihana Christian. Pilli oli kaulassa, niinkuin pitääkin ja käskyjä tuli "perkelettä" myöten. *punastus*

Sitten makkaran paistoa ja lämmintä kaakaota. Mikäs sen parempaa. Aurinko vain puuttui, mutta eipä tuullut kylmästi.

Pari videota linjoista on.. yllätys, yllätys.. videoita-välilehdellä. :D ja kuvia ehkä tulee myöhemmin myös tähän, kun saan net siirrettyä puhelimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti