perjantai 24. heinäkuuta 2015

Treeniä ympäri-ämpäri

Treeniä Kalixissa


Keskiviikko-iltana ajelimme Kalixiin viemään riistoja ja samalla kävimme treenaamassa lumpeikossa. Uskoisin, että pari vuotta on tuosta paikasta puhuttu, että pitäisi Aavan päästä sinne treenaamaan ja nyt päästiin. Paikka oli huippu. Tien molemmin oli hyvät vesialueet ja ympärillä suoaluetta.

Bosse kävi motivoimassa ja viemässä kahteen paikkaan linjamaaleja. Toinen, kauempi linjoista motivoitiin ja viisto, hieman lyhempi linja oli motivoimaton. Aavalle tehtiin veteen muistiin markkeeraus, joka oli sitten tarkoitus ottaa ohjauksella pois. Sen jälkeen alettiin ottamaan markkeja koirille ja niiden jälkeen Aavan oli tarkoitus ottaa vesimuisti pois. Aava lähti veteen tosi hyvin, kiinnitti itsensä rannan kulmaan eli se oli mielestään uimassa vain yli. Sen piti kuitenkin jatkaa matkaa eteenpäin lumpeikossa. Moneen kertaan sain sen pysäytettyä ja käännettyä, mutta lopulta se nousi maalle vasemmalle puolelle heinikkoon ja katosi sinne. Se oli pakko pillittää heinikon reumaan ja selän takaa sain ohjeita ottaa koira pois. Motivoisimme sille uudelleen damin. Bosse kävi heittämässä uudelleen, käännyin pikku pätkän koiran kanssa ja lähetin sen uudelleen linjalla. Sen se suoritti sitten hyvin ja dami tuli talteen. Koiralla näytti olevan työlästä uida lumpeikossa.. saati sitten löytää dami lumpeiden seasta. Kun Aava oli palauttanut ensimmäisen damin, lähetin sen uudelleen sille toiselle mikä sillä jäi aiemmin noutamatta. Nyt se taisteli itsensä hyvin lumpeiden läpi. Muutama pilli-käsky ja dami ylös.

Uskon, että ensimmäisellä kerralla muistin ja lähetyksen välillä ehti kertyä liian pitkä aika. Muisti ehti pyyhkiytyä pois ja lähetys oli kuin sokko Aavalle. Positiivista.. tai oikeastaan erittäin positiivista oli, että Aavaa kesti pillittää useita kertoja ja se pysyi toimintakykyisenä kokoajan. Huonoa oli tietenkin, että joutui pillittämään niin paljon, kun koira sahasi lumpeikkoa ees-taas.. eikä damia saatu loppujen lopuksi ylös, kun luovutin itsekkin ohjaamisen ja päästin sen rantaan.

Maalinjoissa Aavaa piti hieman ottaa takaisin, lähettää uudelleen, mennä likemmäksi ja taas lähetystä. Pidempi linjoista oli Aavalle selkeästi pitkä. En sanoisi liian pitkä.. mutta riittävä. Ensimmäisellä kerralla se kävi  maalilla ohjaamalla, eikä seuraavatkaan paljoa siitä poikennut. Aivan viimeinen linja sillä meni pienen neuvottelun jälkeen aivan tikkusuoraan. Siihen olin tyytyväinen.
Viisto, hieman lyhyempi linja meni paremmin. Kerran otin sen siitä takaisin ja lähetin uudelleen.

Näiden jälkeen Aavalle tehtiin vielä ennen lähtöä toisessa vesialueessa sokkouittoja lumpeikkoon. Bosse oli ennalta heittänyt sinne damin ja lähetin Aavan tien päältä sitä kohti. Mene ja tiedä näkikö se damin selkeästi jo lähdössä, niin suoraan se sinne ui. Kun Aava oli hakenut damin ja palautti sitä Bosse heitti toisen hieman kauemmaksi sen selän takana. Näin tehtiin muistaakseni kolmen noudon verran. Näitä muita en usko sen hahmottaneen kuin vasta vedessä, suhteellisen lähellä dameja. Aava teki töitä tosi hyvin. Hyvällä mielellä sai lähteä sitten kotia kohti.


Markkeerauksia. Tästä kuvasta hahmottuu varmasti hyvin paikat. Kristinan koira on juuri palauttamassa punaisen kelkkarastin kohdalta toista damia. Toinen on heitetty kuvassa turkoosipaitaisen Bossen vasemmalle puolelle metsikön eteen.
 
Markkeerauspaikka uudelleen.

Vesinouto 1. Damit heitettiin uoman päähän, jossa se alkaa kaventumaan. Aava naulitsi itsensä kuitenkin vasemmalla näkyvään heinikkoon alun perin.


Linjat. Pitkä linjamaali oli edessä tummana näkyvän metsän rajassa. Koiran tuli juosta markkialueen vierestä ja jatkaa avoimen suoalueen läpi.

Vesi 2. Kuvassa koira on tulossa takaisin päin jo damin kanssa heinikon kärjen kohdalla. Se on noutanut sen kärjen "toiselta puolelta" Ei kuitenkaan sen takaa.

Treeniä Pukulmissa


Markus oli seisojakavereiden ja Samin&Caran kanssa Pukulmissa treenaamassa ja päädyimme sitten Ickyn kanssa lähteä katsomaan heidän treeniä.

Markuksella oli liivin taskussa muutamia dameja, joten Aavakin pääsi tekemään muutaman markin. Ensin ykkösmarkkeja ja sitten tuplia. Ykköset menivät aivan ok, mutta tuplissa Aava sotki itsensä ja toinen markki tuli ylös parilla yrityskerralla ohjaamalla. Matka uoman yli oli suht pitkä, joten selvästi vaatii vielä treeniä. Puhetta oli, että toinen markeista ei olisi näkynyt kovin vahvasti taustajoukkojen mielestä, mutta mene ja tiedä oliko sekään syy. Mielestäni koira ne näki kuitenkin molemmat.


Treeniä saaressa


Yhtenä viikkoiltana innostuimme porukalla lähtemään Timpan saareen treenaamaan. Koiria ja ihmisiä oli veneen täydeltä.

Saaressa hetken arvottuamme teimme maalle kolme linjamaalia. Osalle motivoitiin, osalle ei. Lisäksi koirille heitettiin markkeja hieman linjoista sivummalle. Veteen tehtiin myös linjapaikkoja, joista sitten myöhemmin virta vei muutaman. Paikkoja käytiin tekemässä vielä sitten uudelleen.

Aavan kanssa otimme yhden linjan vedestä ja sen jälkeen rannassa tuntui olevan tungosta ja kaaosta, joten päädyin pitämään Aavan treenin simppelinä. Lisäksi otimme Aavan kanssa linjoja maalta, kunnes sielläkin alkoi olla ruuhkaa ja maalit loppuivat kesken.

Hyvä, ytimekäs treeni kuitenkin Aavalle.



Mikko, Jaakko, Simo ja Laura menossa saareen.
 



Mikko, Timppa.. ja joku musta koira makkaranotskin teossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti