maanantai 5. lokakuuta 2015

WT-treeniä

Sunnuntaina otettiin pitkästä aikaa porukkatreeniä ja pitkästä aikaa wt-treeniä. Tulossa on siis yhdistyksen järjestämä wt-koe, joka selvästi innosti meitä tähän. Me Ickyn kanssa saavuimme paikalle hieman myöhemmin, kuin muut. Aluksi en ollut edes lähdössä pojan sairastelun vuoksi, mutta molemmat tarvittiin kuitenkin raitista ilmaa. Alueelle oli tehty kaksi linjamaalia ja kävelimme walk up:a koirien kanssa. Tuli laukaus ja heitto, joka joko noudettiin toisen koiran linjan jälkeen tai sama koira suoritti molemmat linjan ja markin. Lisäksi tehtiin muutama niin, että kaksoismarkista toinen koira haki toisen ja kolmesta koirasta yksi sen toisen markin. Nuorille koirille tehtiin vielä erikseen treeni, jossa käveltiin linjassa, se haki tai oli hakematta; toiset koirat nouti ja ohjaajalla oli mahdollisuus sinä aikana keskittyä koiraansa ja hieman katsoa sen olemista siinä vierellä.


Aavalla treenattavaa on markkeerauksissa. Se oli todella epätarkka niin pitkissä kuin lyhyessäkin markissa. Tosin se paransi otettaan lyhyissä markeissa, sen yhden missauksen jälkeen. Ikään kuin kytki nenän päälle sen jälkeen. Paljon on vielä tekemistä sen kanssa. Eli ei ole loppumassa treenattavat asiat millään tavalla kesken.. tosin.. en sitä ole missään vaiheessa olettanutkaan. Linjat Aava teki mielestäni aivan ok. Ne olivat sille sokkoja. Matkalla ojan ylityksiä ja linja pysyi hyvin loppuun asti. Maaston vaihdot ei sille tuottanut ongelmia ja damit löytyivät suht kepeästi. Ne markit, joita se ei itsenäisesti saanut ylös hoidimme ylös ohjaamalla. Se taitaakin olla tällä hetkellä meidän vahvuus koirakkona. Aava on hyvin ohjattavissa ja minä mielelläni ohjaan, kuten on monessa treenissä tullut esille. Vähempikin riittäisi. Josko siihen ajatukseen taas alkaisimme panostamaan. Enemmän sitä, että koira joutuu hoitamaan itse. Kiitos treeneistä kaikille asianosaisille. :)


Juoksua edelleen odotellaan. Aava ei näytä mitään merkkejä siitä, että olisi tulossa. Emäntä alkaa olla jo vähän kärsimätön. Vaikka asialla sinänsä ole mitään merkitystä, että milloin se alkaa. Ajallaan.
Pentukyselyitä on ollut jonkun verran ja nimiä olen listalle laitellut. Toivottavasti pentuja tulee ja niille valikoituu sitten mukavat harrastavat kodit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti