sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Keväistä treeniä

Aamu valkeni kirkkaana ja mieleen alkoi hiipiä "laavulle, treeni, makkaranpaisto". Lähtöön päästiin kuitenkin vasta puolen päivän tienoilla. Koirat ja lapsi autoon ja matkalla kävin poimissa vielä Timpan mukaan. Ajelimme Kemiin laavulle, jossa kävimme aiemminkin treenaamassa. Ihmisiä oli muitakin liikkeellä ja hieman piti odotella, että vähän enemmän tuli tilaa jäälle. Päivä oli loistelias kaikin puolin. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, seura oli huippua ja treenit Aavan kanssa sujui myös mahtavasti. Hieno päivä siis. Hyvä olo kyräilee mieltä vieläkin. Illalla ei tarvinut Ickyn unta odotella. Nukkui makeasti jo autossa, kun illalla palailimme kotiin reissultamme. Noin nelisen tuntia taisi vierähtää pelkästään ulkona.

Treeni koostui kolmesta eri linjasta. Maalit tehtiin molempiin päihin saarta ja vielä yksi keskelle. Hieman kyseenalaistin, että tulisiko keskimmäinen linjapaikka liian likellä reunoissa olevia ja tekisi näin ollen tehtävistä sekavia koirille. Jälestä päin ajatellen kolmannen maalin lisäys oli aiheellinen, koska kaksi maalia päissä olisi ollut koirille ehkä hieman haasteeton. Linjoja ei motivoitu koirille alunperin, vaan koirat odottivat sen ajan autossa. Periaatteessa, kyllähän ne motivoituvat jo siinä, kun ohjaajat ottavat damikassin autosta ja lähtevät dameja viemään. Eli olisiko tuo ollut semmoinen "kevyttäkin kevyempi" motivointi.

Dameja paikoille jätettiin 6 kpl/ per koira. Päätimme jakaa matkan, jolta koiria läheteltiin kolmeen osaan. Otimme joka tasosta maaleilta 2 damia ja siirryimme sen jälkeen aina kauemmaksi maaleista seuraavalle tasolle. Eli aloitettiin lähempää ja loppujen lopuksi linjoilla alkoi olla jo matkaa ja samalla maalien kulmat pienenivät.

Muutamia kertoja koiran kaartaessa pysäytin sen, otin kokonaan takaisin ja lähetin uudelleen. Yleensä asia korjaantui suhteellisen kivuttomasti. Suurin ongelma koirilla tuntui olevan keskimmäinen linjan ymmärtäminen, mutta kävely likemäksi ja koiran auttaminen sai Aavan onnistumaan miellyttävästi. Koirista oli välillä vaikea nähdä olivatko ne menossa oikealle maalille, sinne minne ne oli lähetetty. Vaikka maalien välit olivat hyvin etäällä, saattoi koira alkaa kaartamaan linjaa. Joissakin tapauksissa vasta hyvinkin lähellä oikeaa maalia. Itse pidin tärkeänä sitä, että koira pysäytetään oikeassa kohtaa ja korjataan. Eli juuri siinä kohdassa kun koira päättää alkaa tavoittelemaan jotain muuta maalia/suuntaa kuin se on lähetetty. Vaatimus; "suoraan juokset". Oikea aikasuus on minusta noissa yksi tärkeä seikka. Reunoille asetetut maalit tuntui olevan Aavalle helpompia.

Koska keskimmäisen linjan kanssa oli molemmilla koirilla ollut ongelmia, olimme molemmat Timpan kanssa sitä mieltä, että tekisimme vielä loppuun pelkkiä linjoja keskimmäiselle maalille. Sinne vietiin molemmille 5 damia vielä. Tässäkin itsellä oli vaikeuksia välillä hahmottaa mihin koira lähti kaartamaan. Kerran taisin Aavan ottaa takaisin, mutta voi olla, että sekin oli virhearviointi itseltä. Muuten Aava teki hyvin. Se alkoi olla jo hieman väsynyt juoksemisesta ja jää alkoi sattua tassuihin, joka näkyi sen palautusvauhdissa. Siihen oli hyvä päättää hyvä treeni.

Kokonaisuutena ajatellen hyvä treeni siis. Koira teki virheitä ja niitä pääsi korjaamaan. Aava kesti korjaukset ja jumppaukset taas todella hyvin ja jatkoi työskentelyä positiivisessa hengessä. Se oli innokkaasti myös väliajat, kun otin odotellessa sen kanssa hieman perusasentotreeniä.

Tiistaina Aava pääsee taas hierojalle. Varmaan sille on jälleen tarpeen se, kun on yhtäkkisesti juossut niin paljon. Minusta sen liikkeet olivat treenin ajan kyllä aivan nyt ok:n oloiset. Jotenkin vielä lauantai-aamuna katsoin, että vähän olisi liike väärällään, mutta epäilempä, että se vain varoi kuoppia maastossa. Hallissakin oli lauantaina puhe yhdistyksen ihmisen Jampun kanssa, että liike näytti hänestä aivan ok juostessa. Se oli mukava kuulla. Itsehän sitä on hieman vaikea katsoa takaa tai edestä, joten oli mukava kun joku muukin kiinnitti huomiota siihen.


Ylimmässä kuvassa on saari, johon maalit tehtiin. Molempiin saaren kärkiin ja keskelle.


Reiska ja Aava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti