sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Hankitreeniä

Aavan kanssa olen tehnyt kevyttä linjatreeniä parina päivänä. Ristiin rastiin tuota meidän etuniityn hankea käyttäny hyväksi. Eka päivänä sain kohuidean käyttäessäni niitä pissalla, et nyt treenataan. Hanki näytti kestävän koirat hyvin. Ei muuta kuin damit kainaloon ja viemään net niitylle linjapaikoille. Aava oli siinä välissä sisällä.

Siinä sitten kävi kuitenkin niin, että painoni raadollisuus tuli esille ja hanki upotti.. varmasti ruohoon saakka. Crocksit jalassa.. Sukat oli sitten jo alkusoitossa märät. Treeni ei muutenkaan mielestäni sujunut kovinkaan mallikkaasti. Kyllähän Aava teki, mutta se ei mennyt linjoja suoraan, vaan kaartoi aina jotenkin. Varmasti se jotenkin laskee maastoa mennessään, kun suunta oli oikea. Ehkä se vain etsii paremman pohjan mennä. Mut ärsyttävää. Haastetta koiralle varmasti toi se, että oli pimeää. Tyytyväinen olin taas, että vaikka pysäytin ja otin koiran takaisin monta kertaa se teki töitä yhtä suurella drivella siltikin. Pientä ennakoimista alkoi tulla esille eli se alkoi pysähdellä ennen käskyä kesken linjan, hetki lähetyksen jälkeen, joten päädyin tekemään hyvin motivoidun, selkeän linjan sille lopuksi.

Lauantai-aamu


Lauantai-aamuna sitten koitti uusi ahaa elämys. Nyt hangen pinta oli selvästi saanut yöpakkasesta ja se kantoi hyvin. Joten taas damit sinne ja koira kartanolle. Nyt meni linja jo paremmin. Päätin tehdä Aavalle harjoituksen, jossa saisin mahdollisesti linjaa suoristettua ja koiran menemään sinne minne minä haluan, siitä mistä minä haluan. Heitin koiralle ensin tumman damin hangelle, jotta se varmasti sen näkee. Tumman damin taakse heitin hieman pidemmälle toisen damin, joka oli valkoinen. Se ei erottunut hangelta varmasti kuin vasta siitä kohdasta josta tumma dami noudettiin. Aava meni tikku suoraan molemmille. Sen olemuksesta kuitenkin näki, ettei se ollut nähnyt tai ei muistanut kauempaa, valkoista damia. Minun mielessäni se oli hyvä. Sen täytyi luottaa minuun, että "siellä se on kun emäntä niin sanoo".

Tein Aavan kanssa lauantainakin paljon linjoja eri suuntiin. Välillä heitin markin häiriöksi ja välillä sokkoja linjoja. Hieman eri variaatioilla. Olin tyytyväinen kun lopetettiin treeni.

Launtaina oli vielä hallitreeni Laivaniemessä. Koira oli kohtuullisen väsyneen oloinen illalla, vaikka päivän treenit ei nyt aivan kamalan raskaita ja energiaa kuluttavia olleet. Varmasti tämä talven löhöily kuitenkin on syynä.

Hallissa otimme noutoja. Hirveästi ei heitelty, vaan enemmän semmoista malttia, kun koirat katselivat toisten noutoja. Saipa Aava melkein damistakin päähän, kun se istui kauempana odottamassa ja Jamppu tähtäsi sitä. Tarkoitus ei tietenkään ollut heittää koiraa, eikä se siihen osunutkaan kun Aava damin tullessa kohti kallisti itseään hieman. Se kuitenkin istui paikoillaan hyvin. Hassun oloinen tilanne.. koominen. Toinen istua töjöttää siellä vaikka dami tippui päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti