torstai 12. maaliskuuta 2015

Iltatreeni



Töiden jälkeen piti pika-pikaa ajella kotia kohti, jotta ehtii pakata treenikamppeet ja koiran autoon. Kotona käynti oli siis pelkästään kääntyminen ja kohta sitä oli taas matkalla Kemiin ja treenaamaan. Kävimme Timpan kanssa tekemässä koirille saman treenin kuin aikaisempana viikonloppuna laavulla.

Keskelle laitettiin reilusti dameja jo valmiiksi, jotta sitä saisi sitten ainakin lopuksi vahvistaa. Muuten reunoilla oli molemmissa 6 damia, joita vuoronperään noukimme koirien kanssa. Hieman jäi tosiaan semmoinen "naps ja kops, noukitaan pois" - olo. Koirilla meni molemmilla hyvin. Muutaman kerran Timppa veivasi Reiskan kanssa ja mie otin Aavan takaisin myös pari kertaa ja lähetin uusiksi. Aava ei ollut moksiskaan moisesta veivauksesta. Hieman oikean puoleinen linja tuotti sille enemmän vaivaa, mutta hyvin sekin saatiin kuitenkin onnistumaan loppujen lopuksi.. ja hyvin pienellä säädöllä mielestäni.

Viima jäällä oli kova ja pureva. Koirilla oli harjoituksessa hieman vastakkainen sivutuuli. Se näkyi ehkä hieman myös koirien työskentelyssä ja käyttäytymisessä. Tuuli meni nokkaan molemmilla.. :D Selvästi näki Aavalla yhdellä linjalla, että se haki maalialueella silmillään, ei nenällään ollenkaan. Täytyykin muistaa alkaa sille lumien vähennyttyä tekemään treeniä, jossa sen pitää käyttää nokkaansa enemmän.

Paljon tuli koirille juoksemista ja se alkoi näkyä tassuissa. Hieman jää rikkoi taas anturoita eli nyt on hyvä antaa koirielle pieni hengähdyshetki ennen seuraavaa repaisua. Puhutaan siis todella pienestä hengähdyksestä.. ;) Aavan hierojalta sain ohjeeksi ottaa rauhallisesti sen kanssa, koska vielä selkeää kipukohtaa oli havaittavissa. Vielä en siis aivan hirveitä viitsi Aavaa rasittaa sen lihaksien takia. Kevyttä liikettä ja ulkoilua. Koiran voinnin mukaan. Tuolla jäällä juoksuttaminen on siitä hyvä, että alusta on tasainen, eikä pakosta tarvitse koiran hyppiä, jos ei itse siihen intoudu. Mukava oli hetki istua laavulla treenin päälle ja paistaa makkarat sekä hörpätä teet. Koirat saivat sen ajan lämmitellä autossa jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti