sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikonlopun treeniä Kalixin montuilla

Koko viikonlopun kelit suosivat ulkoilijoita ja sunnuntaina mekin suuntauduimme koirinemme treenaamaan Kalixiin. Paikaksi valikoitui tutut montut. Olemme ennenkin tuolla treenanneet. Paikalle treeniin saapui tällä kertaa Bosse & Kristiina, Timo, Annika sekä me Aavan kanssa.

Päädyimme tekemään linjoja motivoiden ja motivoimatta osan osalle koirista. Linjapaikkoja oli koirille yhdeltä paikalta kolme ja vielä yksi hieman sivummalla.  Minun mielestä linjat olivat pitkiä. Koiria läheteltiin mäen päältä ja tarvittaessa mentiin lähemmäksi. Itse päätin heti alkuunsa, että en ala koiraa ohjaamaan, vaan aina takaisin jos poikkeaa linjalta.

Hieman joutui taas Aavaa ottamaan linjalta takaisin, mutta pääsääntöisesti se teki hyvin. Kerran kävin linjan kaksi motivoimassa Aavalle kun se ei tuntunut suoraan juoksevan sitten millään. Loppujen lopuksi Aava teki sen linjan kaksikin kertaa. Kerran motivoituna ja sen päälle halusin sen vielä kerran juoksevan linjan "vanhalla" motivoinnilla.

Markkeerauksia tehtäessä Aavalla tuotti ongelmia linjaan heitetyt kakkoset. Mielikuva tuntui toisesta katoan ja se jäi pyörimään ensimmäisen damin kohdalle. Jälkimmäiselle piti koira lähettää uudelleen, eikä aina mennyt oikealle alueelle sittenkään.

Maasto oli hyvinkin paljasta. Jäinen hanki oli ainakin Aavan tassuille huonoksi ja sen tassusta löytyi treenin jälkeen viiltohaavan näköinen kohta. Se ei tunnu niistä olevan moksiskaan, mutta juoksutusta ei sille parane nyt tehdä ennen kuin ne ovat parantuneet. Onneksi sen anturat paranevat suht nopeaa.

Juoksuja odottelen Aavalle alkavaksi nyt tässä kuussa. Se onkin vaikuttanut hieman pehmeältä, vaikka ei se mielestäni treenissä ole näkynyt. Tulisi nyt pian juoksut, niin ne olisivat sitten pois päiväjärjestyksestä ja seuraavat sitten syksyllä.

Mukava päivä oli kaikkinensa, jonka kruunasi vielä pentujen katsominen Masterkey`silla illan päälle.

KUVAT MYÖHEMMIN...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti