keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pikaista iltatreeniä kotosalla

Ilta alkoi jo hämärtää ennen kuin sain itseni revittyä muista touhuista pihalle ja rakentamaan Aavalle treeniä.

Päätin tehdä sille kolme linjapaikkaa (sokkoja siis koiralle)... tai tavallaan neljä. Yksi paikoista tuli kolmosen kanssa samaan paikkaan, mutta eri kulmasta. Kaksi linjoista oli suoraa. Niissä koiran tuli ylittää pihatie ja jatkaa matkaa penkan/ojan ylitse ja ladon ohitse aukealle, jossa pari kappaletta dameja vuorollaan odottivat noutajaansa. Otin linjoilta yhden damin kerrallaan ja siirryin sitten seuraavalle paikalle.

Linja 1


Ensimmäiselle linjalle lähettäessä Aava jotain pööpöili. Se juoksi kyllä varsin reippaasti ja vauhdikkaasti kohti maalia, mutta heti ennen maalia se vain pysähtyi. Dääm..
Yritin sitä ohjata "eteen", mutta Aava päätti pyrkiä sähköaidan alta hevosaitaukseen. Ei se sinne kyllä treenissä koskaan aiemmin ole pyrkinyt, mutta kai se nyt ajautui niin lähelle aitausta ja ymmärsi jotain väärin. Noh, selkeää ohjaamista sitten damille. Ensin selkeä sivu ja sitten lähetys taakse. Empä tiedä kannattiko. Kannattavampaa olisi ollut ottaa koira pois ja lähettää uudelleen. Seuraavalla kierroksella linja 1 sujui jo mallikkaasti. Olihan koira jo motivoinut itsensä kertaalleen.

Linja 2


Linja kaksi meni ihan okei. Muisti ei ainakaan riitä siihen, että olisin sitä joutunut sille linjalle lähettämään uudelleen.

Linja 3


Mutta... linja kolme..kyllä oli vaikea ymmärtää. Viistolinja kohti naapurin taloja ja siellä olevia puita, joiden juuressa damit odottivat. Niityn keskellä pönöttävä puhelintolppa houkutteli kovasti kaartamaan sinne. Koiralle kielto ja kutsu takaisin. Lähetin sen uudelleen muutamia kertoja ennen kuin se hoksasi asian. Sitä ennen otin askelia eteen, otin lisää askelia eteen, korjasin kulmaa jne. Mutta, onnistuihan se sitten viimein. Hieno juttu. Tämän linjan kanssa piti veivata sitten vielä uudellakin kierroksella, mutta ei niin paljoa, kuin edellisellä. Aavalla varmasti sotki mieltä se, että olemme aiemmin treenanneet paljon eri variaatioita tolpan läheisyyteen. Se on sille päässä jo voimakas maamerkki. Nyt kun se piti vielä viistosti ohittaa, niin sillä taisi mennä pasmat sekaisin.

Tein vielä viimeisen kerran sille linjalle niin, että kävin heittämässä häiriömarkkeerauksen tolpan likelle ja lähetin koiran edelleen ensin suoralle linjalle. Hyvin meni.

Linja 4



Tämäkin linja meni aivan ok. Ei ainakaan muistikuvaa pööpöilystä. Pari noutoa tein tästäkin kulmasta.

-----------------------------------------------------------


Kaiken kaikkiaan kuitenkin aivan ok treeni. Koira teki jälleen virheitä, joita pääsi sitten korjaamaan. Selkeästi viistot linjat ovat harjoituksen aihe. Toinen huomion arvoinen asia oli, että mitä enemmän minä ohjaajana säädän ennen lähetystä, sen epävarmemmaksi koira tulee. Kokeilin välillä purkaa koko lähetyshetken pyöräyttämällä koiran kertaalleen ympäri muutamalla askeleella ja asettautumalla uudelleen lähetykseen. Se auttoi vähän, mutta koira ei enää terävöitynyt kunnolla.

Samankaltainen treeni pitänee ottaa uusiksi tässä lähipäivinä. Nythän sillä on taas motivointi pohjalla tästä kerrasta.




Linja 1. Kaksi damia ladon ohitse vasemmalle puolelle. Tien ylitys ja pari lumista ojaa.

Linja 2. Pari damia ladon ohitse oikealle puolelle. Tien välissä ja pari lumista ojaa.

Linja 3. Viisto linja puiden juureen. Kelkkaurien ylityksiä. Häiriödami tuli niityn keskellä olevalle sähkö/puhelinlinjan lähistöön, kuvassa vasemmalla.

Linja 4. Viisto linja puiden juureen toisesta kulmasta. Kelkkauria matkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti