lauantai 30. toukokuuta 2015

Iltapuhteita

Jännä kuin hyvin Aava on nyt tehny vesitreeniä. Välillä eka lähetyksellä tökkää rantaan, mutta mitä nyt treenannut viimeiset kerrat niin olisko tehnyt kahdesti. Ja itselle on muotoutunut/muotoutumassa asenne, että se "ei haittaa". Otetaan vain sit uusiksi. Tyhjää stressiä omassa päässä muuten, jos ajattelee et maaaailman kaamein virhe. Nyt Aava on tuossa tilanteessa menossa ja menee kokoajan eteenpäin. Tietenkin toivon, että jonkinajan kuluttua huomaan "ongelman" poistuneen, eikä sitä tarvitse enää miettiä meneekö se vai ei. Nyt vain ajatellaan, että menee se.. jos ei ekalla, niin sit tokalla.

Viikolla kävin yhtenä iltana treenamassa vesitöitä. Ilma oli kalsea; sateli ja tuuli. Ilta muutenkaan tuntunut menevän parhaalla mahdollisimmalla tavalla ja olin jo aikeissa jättää treenin Aavan kanssa tekemättä, jottei se oman mielialan vuoksi menisi pilalle. Ajeltiin kuitenkin Aavan kanssa rantaan ja siinä teetä juodessani katselin hieman sopivaa kohtaa missä vähän viitsisi heitellä damia. Aallokko oli kohtalaista, mutta hieman tieten mietitytti, että pysäyttääkö se koiran rantaan. Kävin Aavalle heittämässä damin sivusta veteen. Koira oli mukana. Palasimme lähetyspaikalle toiselle sivustalle, josta linjalla laitoin koiran menemään. Samalla tavalla tein pari muutakin ja yhden "sokon" toiselle puolelle pusikkoa. Kerran Aava tökkäsi rantaan, mutta muuten se meni hyvin veteen ja yhdellä noudolla, juuri tuolla sokolla sain sitä käännettyä ja ohjattua damille.

Sokkodamille lähtiessään, koira lukitsi itsensä rantakaistaleen päässä olevaan katiskamerkkiin/muovipurkkiin. Se ui määrätietoisesti sitä kohden ja annoin sen uida suht likellä, jotta se näkisi ettei se ole tuttu dami. Vihelsin pilliin ja otin huomion. Sen jälkeen ohjasin sen vasemmalle, jossa dami lillui. Aava ei sitä siltikään nähnyt hetkeen, vaan ui muutamia metrejä sivusuunnassa. Selkeästi sitten näki, kun se bongasi damin. Hieno, luottoa molemmin puolin kasvattava veto.

Jonkun mielestä meidän askeleet ovat tietenkin vielä pieni ja haparoisia, mutta itse olen kyllä juuri noihin hetkiin tyytyväinen, kun näen koiran tekevän töitä varmasti ja tulee onnistumisia. Aavan ilmoitin Tervolan wt-kokeeseen, joka on parin viikon päästä.

Jotain pientä ohjaustreeniä olen nyt sitten ottanut kokeeseen ilmoittautumisen  kimmokkeena kotipihalla. Lähihakua, sivusuuntia yms. Hyvin Aava kuuntelee ja tekee. Hieman haluaisin itse nähdä terävämpää menoa, mutta varmaan se sieltä taas tulee. Aava on ollut juoksun jäljiltä taas hieman eri tuntuinen. Juurikin tuo terävyys puuttuu, mutta työskentelee. Semmoista intoa näkyy etenkin palautuksien jälkeen. Silmät suurina ja vetelee joskus piruetteja vieressä. Hieman saisi rauhoittua wt:tä ajatellen. :D


Vihreä alue, jonne damit tippui. Oranssi heitto suunta ja nuoli = koiran lähetyssuunta.


Keltainen ympyrä on se paikka, jossa oli joku muoviäyskäri, merkki ym. Sinne Aava lähti uimaan. Vihreä ympyrä osoittaa paikkaa, jossa dami oli ja johon sen lopulta ohjasin. Heittoa koira ei nähnyt.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti