sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kevään treenejä




Aavan kanssa on treenailtu milloin mitäkin nyt kevään aikana. Innolla olemme odottaneet lumien sulamista ja nyt vihdoin näyttäisi sen osalta, että ollaan jo voiton puolella. Ihanaa kesä tulee. Treeni-into on ollut hieman ailahtelevaa. Välillä huvittaa ja kiinnostaa kovastikki, mutta sitten jokin päässä tökkää. Semmoista super-huippu-fiilistä saa treenistä etsiä, mutta onhan kivaa tieten. Kokeisiin meno saa lähinnä aikaan kylmiä väreitä ja karvat pystyyn, joten se ei ole ensisijaisesti mielessä. Vaikkakin jossakin kohtaa oli ajatus startata aivan starttaamisen ilosta ja joka paikassa mihin vain pääsee, mutta.. noh.. se ajatus ei ole aivan enää kirkkaana mielessä.

Linjoilla Aava on mielestäni alkanut hapuilemaan. Nythän olen sille osan tehnyt sokkona, joten pitänee palata motivoituihin ainakin hetkellisesti. Suoristaa kepeillä ja selkeillä maaleilla. Videoihin lisäsin meidän viikonlopun otoksia. Yhdessä videossa näkyy kuinka Aava jostain syystä alkaa hiippailla linjalla ja lopuksi pysähtyy. Miksi...? Ei mitään tietoa. Syitä voi vain arvailla. Heti perään tehty sama linja kuitenkin menee moitteetta ja dami löytyy. Linjojen päähän maalialueelle piilotin damit, joten hieman semmoista alueella pysymistä tuli treenattua samalla.

Sunnuntaina nopen jälkeen kävimme treenaamassa Laivaniemen laavulla. Teimme markeerauksia niin, että alueelle piilotettiin dami, heitettiin näkyvällä markkeeraus ja koiran kanssa käännyttiin selin alueeseen, jonka aikana avustaja noukki heitetyn damin pois. Sen jälkeen koira lähetetiin vasta noutoon. Ajatuksena tässäkin vahvistaa koiran luottoa omaan muistikuvaansa tiputuspaikasta, jotta koira etsisi sinnikkäästi damia alueelta eikä jättäisi sitä siirtyen väärille urille. Aavalla tämä toimi hyvin tehtäessä ykkösmarkkeerauksia, mutta tehtäessä samalla tyylillä kakkosia se ei enää jarruttanut lähemmäksi heitetyn damin alueella vaan hieman nuuhkaisten juoksi ylitse. Tämä sama toistui useita kertoja, joten harjoitus päädyttiin tekemään niin, että damit jätettiin heitettyyn paikkaan ja koira sai noutaa ne heti tai käännöksen aikana damia käytiin hieman siirtämässä samalla alueella. Nämä toimi Aavalle sitte paremmin ja linja-kakkoset tulivat mielestäni hyvin ylös. Tämmöistä markkitreeniä Aavan ja Reiskan kanssa on otettu muutamia kertoa ja ne mielestäni keskittyvät jo kivasti tehtävässä.

Hakua Aavan kanssa on otettu pari kertaa yhdellä damilla. Eli ajatus on ollut yksi, hieman vaikeampi dami. Tiedä sitten miten Timppa on ne piilottunut, kun mielestäni ne on suht helposti löytyneet... ;)

Paljon pitäisi Aavan kanssa tehdä ennen kuin startti-innon saisi syttymään. Se ei tunnu valmiilta sitten millään. Hakua, markkeerauksia, vesitöitä ym ym.. huoh.. Yritän luottaa koiraani..

Onneks tässä kuussa on tulossa koulutus, josko sieltä saisi kadonnutta luottoa ja intoa haalittua.

Aavalle olen katsellut urosta ja sitä on kyselty myös käyttää. Varovaisen vihreä valo on kai paras kuvaamaan asiaa tällä hetkellä. Urosta ei ole vielä luustokuvattu, eikä silmiä tutkittu, mutta mikäli ne ovat ok, niin tämä voisi olla varsin mukava vaihtoehto. Taulu on hyvä, luonne ilmeisen hyvä jne. Tätä urosta pitäisi tietenkin päästä livenä näkemään ennen päätöksiä, että millainen se on, mutta luotan kyllä, että varsin mainio paketti. Työskentelyintoa kuulema riittää ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti