tiistai 2. kesäkuuta 2015

Parempaa vesitreeniä

Tiistai-iltana päädyimme läksimään Kemiin Särkijärvelle treenaamaan. Markus jäi aiemmin olleelta taipparikurssilta meille kaveriksi heittämään markkeerauksia ja Timppa kävi motivoimassa meille kolme linjapaikkaa vesialueen toiselle reunalle. Paikka/paikat olivat meille tavallaan tuttuja viime vuodesta eli tuolla treenasimme joskus alkusyksystä vesijuttuja. Treeni oli hyvä itsessään. Matkat sopivat ym.

Aava näki hyvin motivoinnit ja laitoin sen menemään ensin pisimmälle linjalle. Sitten perään muut linjat kertaalleen. Väliin Markus heitti markkeerauksia toisaalle veteen ja sen noudettuaan jälleen jokin linjapaikoista. Hyvin meni. Kerran Aava oli uimassa pois, mutta sain sen käännettyä sitten rantaan päin ja estettyä sillä pois uimisen. Parempi rantaan uittokin kuin se ja dami saatiin ylös.

Viimeinen linja olikin sitten haastava eikä sieltä tullut dami ylös. Montaa damia ei ole Aavan elinikänä jäänyt noutamatta, mutta tällä kertaa tämä jäi. Sain koiran alueelle, jossa dami oli ollut, mutta tuuli oli kuljettanut sitä hieman kauemmaksi poukamaan. Tiukasta ja pitkästä yrittämisestä huolimatta ei onnistunut. Aava antoi ohjailla itseään kyllä kiitettävän kauan ja hyvin. Ainoa puute tässä oli se ettei koira edennyt eteen-käskyllä tarpeeksi kauas vaan lähti kääntämään itseään metsään päin. Pitkän veivaamisen päätteeksi Timppa päätyi ampumaan damipyssyllä damin vesialueelle ja ohjasin koiran sille. Reiska kävi noutamassa saamatta jääneen damin pois. En voinut olla kovin tyytyväinen.. koiran pitäisi edetä alueella paremmin.

Täytyy todeta etten ole aiemmin tainnut ollakkaan noin "uupunut" ohjaustehtävän jälkeen. Kaikkeni antanut. Kamalasti tuli takaa analyysia ja ohjeita. Ehdi itse tehdä ratkaisuja, kun jo takaa kommentoidaan ja sävelletään. Tulee samalla treenattua kai paineen sietoa. Joskus vain toivoo, että saisi keskittyä ja itse ratkoa tilanteita treenissä. Aavaa ei kuitenkaan ole maalla kiire ohjata. Toki, kiitollinen olen ohjeista silloin kun niitä kaipaan. Kiitollinen olen myös treeniavusta. Yksin ei tälläiset treenit onnistuisi. Kiitos pojat!! :) Analysoin itsekkin jälestä käsin treenejä.. aina.. ja nimenomaan silloin kaipaan ajatuksien vaihtoa erilaista näkökulmista.

Lopuksi Aavalle tehtiin vielä hakua rantaviivassa. Timppa käveli edellä ja heitteli damit heinään ja vesirajaan. Aavan kanssa katseltiin se aika puunrunkoja ja lähdimme sitten perästä perkaamaan damit ylös. Koirasta näki että se oli jo väsynyt, mutta kaikki viisi damia löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti