maanantai 22. kesäkuuta 2015

Treeniä Myllyjärvellä

Rullailimme Aavan kanssa Myllyjärvelle illan puolella. Naapurin Pekka  Jekun kanssa oli ehtinyt ennen meitä ja Timppa tuli sitten myös vihdoin paikalle. Jekulle tehtiin muutamia markkeerauksia ja yksi linjan tynkä. Paljon käytti typy vielä jalkoja, mutta hyvin se poimi damitkin talteen. Hyvin meni veteen yms. Kelpo koiran oloinen, jossa paljon kapasiteettia.
 
Aavalle tehtiin sitten toiveiden mukaan vesitreeniä. Olen koko kevään hautonut, että Myllyjärven kulma pitää päästä tekemään uudelleen ja näkemään miten koira sen nyt tämän vuoden puolella tekee. Viime vuonnahan sen sai juuri ja juuri tehtyä ja enemmän jäi vaivaamaan mieltä kuin olisi ollut hyvä fiilis. Mutta.. niimpä se oli koko viime vuoden vesitöistä kaikkinensa. Tuolla tuntui vain menevän välillä aivan pieleen.
 
Timppa jaksoi harppoa toiselle sivulle järveä heittelemään Aavalle damit. Veteen heitettiin yksi, jonka katsoimme Aavan kanssa aivan rantareunasta. Käännyin koirani kanssa ja muutaman askeleen jälkeen lähetin koiran sitten linjalla veteen. Väliin jäi hieman maaaluetta. Hyvin lähti Aava porskuttamaan kohti damia. Koiran ollessa kaukana oli vaikea enää hahmottaa mihin suuntaan se oli menossa, eikä damistakaan ollut kohta enää havaintoa. Värinä oli oranssi tai tumma vihreä eikä ne aallokosta sitten enää näkynyt. Kun Aava oli noutanut heitetyn damin, heitettiin sille matkalla uusi sinne motivituna. Palautuksen jälkeen sitten taas koira hakemaan sitä linjalla.
Välillä Aavan linja oli vähän suorasta poikkeava, mutta olin tyytyväinen jo hyviin veteen menoihin, matkaan jonka se ui ja siihen, että Aava oli ohjattavissa ihan kivasti kuitenkin. Välillä tuntui että se olisi päättänyt uida takaisin, mutta niin sen vain sai käännettyä. Asiaa olisi tietenkin helpottanut, että olisi itse nähnyt damit kunnolla. Kerran taisi Timppa heittää Aavalle korjaussarjaksi yhden damin veteen.. mielikuva on semmoinen, mutta sata-varmasti en muista.
 
Aavalle tehtiin muutamia toistoja, mutta minusta matka oli sille jo ihan riittävä. Hyviä onnistumisia tuli kuitenkin monessakin asiassa.
 
 
Suurinpiirten kohdat. Vihreä rasti kohta, josta katsottiin markki veteen, joka tuli keltaisen renkaan alueelle. Punainen nuoli kuvastaa sitä linjaa jota Aavan lähti.
 
Lopuksi Aavalla oli maalinja, jonka se uusinta lähetyksestä huolimatta veti metsänlaitaa pitkin ja sitä piti hieman enemmän ohjailla.. kumma koira. Yleensä se juoksee pitkälti suoraan.
Reiska kävi kroolailemassa myös samoilla huudeilla sokkona sekä otti maalinjan.
Makkaranpaiston aikaan Markus ja Utu tupsahtivat paikalle ja aikalailla samaa settiä je sitten treenasivat kuin Pekka ja Jekkukin. Hyvin Utukin käytti nokkaansa markeilla, kun malttoi mennä oikealle alueelle. Veteen se röyhelsi täydellä teholla. Unohti hypynkin mennessä.
Hyvä oli mieli kotiin ajellessa.. joskin.. ei pääse palauteryöpyssä ylpistyyn..
Kiitos jälleen kerran treeniseuralle. Mukavampi yhdessä ku yksin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti