torstai 10. huhtikuuta 2014

Nope:n kertausta labbiksille

Samalla kun kävimme katsomassa tulevan noutajapäivän miljöötä, otimme koirien kanssa hieman perustottelevaisuusharjoituksia. Yleisöksi saimme pari nuorta poikaa, jotka kiinnostuneina seurasivat koulun pihalla sijaitsevasta kiipelytelineestä toimintaa.

Koiria jätettiin paikoilleen, seurautettiin ja pysähdyttiin, jolloin koiran piti istua vierelle. Tätä tehtiin koko pihan poikki molempiin suuntiin. Kun koiria jätettiin paikoilleen pomputtelimme palloa niiden ympärillä tai heittelimme palloja kauepaan. Kerran pari meinasi Aava napata pallon, mutta ehkä se meni sitä jo niiiiiin lähelle heitellessä, että olisi ollut piirun vaikeaa sitä olla yrittämättä ottaa. Muuten oli mukava pitkästä aikaa vain "tokoilla".

Seuraamiseen kiinnitin erityistä huomiota sekä heiton jälkeen tapahtuvaan edistämiseen. Parin sähähdyksen jälkeen alkoi sujumaan. Siinäkin käytin jossakin vaiheessa palloa. Eli pomputtelin palloa seuraamisen aikana tai vieritin/heitin sitä eteenpäin. Aavan tuli seurata kokoajan.

Luoksetuloja otin niin, että jätin koiran istumaan ja kävelin itse pois päin. Pysähdyin selkä koiraan päin ja kutsuin sitä nimellä. Aava ilmestyi sitten viereeni. (99% varmuudella) Voisin siis olla aika varma, että se ymmärtää mitä tarkoittaa kun huudan sitä.

Treenin aikana huomasi, että hajuja on tulossa esiin kokoajan enemmän. Jopa Aavalla ne houkuttelivat nuuskimaan maata tai ilmaa kiinnostuneesti.

Aavan kanssa mentiin samalla hieman portaita, joita oli koulun oven edessä ja otimme jopa lopuksi pari ohjausharjoitustakin. Piti vain muistaa, että asfaltti ja jääpintainen lumipeite ei ole koiran tassuille hyväksi, joten pari toistoa riitti.

Aavan kanssa otettiin myös pieni pilli-harjoitus viime sunnuntaina, kun varsinaisella nope-kurssilla näytin siellä osallisena oleville hieman pillin käyttöä. Samalla saimme hyvän treenin sillä, kun opetti kurssilaisia. :) Luoksetuloa, pysäytyksiä ja lähihakua. Siinäpä ne tärkeimmät pillikomennot olivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti