tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ristikko- ja linjatreeniä

Aavan kanssa tehtiin tänään päivällä hieman ristikkotreeniä. Pikaisesti damit autosta ja muckit jalkaan, jotta ehtii ennen kuin pikku mies kotiutuu hoidosta kotiin.

Kävelimme Aavan kanssa niityn tien puoleiseen reunaan, jossa jätin koiran istumaan arviolta keskelle tulevaa ristikkoa. Kävelin ensin vasemman sivun, johon tökkäsin linjakepin pystyyn ja raakuin sinne neljä mustaa damia heinikon päälle. Seuraavaksi vuorossa oli oikea puoli, johon tein samat kuviot. Tämän jälkeen kävelin koirasta pois päin hieman yli puolen niityn, huomiovihellys ja käsky mennä toiselle sivulle. Aava hoiti homman hyvin. Luoksetulossa innostin sitä lisäämään vauhtiaan kehumalla sitä ja taputtamalla käsiä muutaman kerran samalla ottaen muutaman askeleen taaksepäin. Aava palautti hyvin, mutta en nyt tiedä lisäsikö se palautusvauhtiaan noilla keinoilla yhtään. Viedessä koiraa taas keskelle ristikkoa heitin juuri palautuneen damin Aavan selän taakse, jolloin saisin sille mukaan vielä eteen-käskyn. Aava teki hyvin töitä jokaiseen suuntaan. Se ei empinyt lähdöissä yhtään ja lähti aina oikeaan suuntaan. Ihan viimeisillä dameilla testasin eteen-lähetystä pelkällä suullisella käskyllä. Ensimmäisellä kerralla se empi vähän, odotti kai käsikäskyä lisäksi. Välillä tein taas jomman kumman sivun ja kokeilin sille uudelleen pelkällä sanallisella käskyllä eteen-lähetystä. Tällä kertaa Aava pyörähti ympäri empimättä. Harjoituksen aikana vaihtelin lähetysmatkaa minun ja koiran välissä. Välillä kävelin pihatielle saakka lähettämään, välillä jäin likemmäksi.

Kun kaikki damit oli noudettu, keräsin kepit pois. Oikean puolimmaiselle kepille heitin Aavan nähden yhden damin vielä. Linjadamin. Kävelimme pihalle ja laitoin damit auton perään. Sitten naamat takaisin niittyä kohden ja ajatuksena oli lähettää Aava linjalla damille. Sen mieltä kuitenkin häiritsi aiemmat ristikon damit. Se lähti vielä toisellakin lähetyksellä väärään suuntaan kaartamaan, vaikka otin askelia eteenpäin ja selkeästi vaihdoin lähetyskulmaa. Otin koiran kuitenkin joka kerta iloisesti takaisin. Kehuin hyvästä luoksetulosta ja laitoin uudelleen linjalle. Vihdoin onnistui. Kävin sitten vielä viemässä pari damia lisää samalle alueelle ja haetutin Aavalla yhden. Toinen jäi sinne vielä odottamaan. Tarkoitus on haetuttaa se sillä nyt vielä illan aikana. Saas nähdä miten menee.... ;)

klo 19.15, Kävin Aavan kanssa ottamassa jäljelle jääneen linjan. Hyvinhän se meni. Suoraan muistipaikalle pihatieltä. Kävin vielä kävelemässä linjan pari kertaa ja vein sinne dameja. Pari Aava vielä haki. Jäljelle myöhempää käyttöä varten jäi kolme damia. Eli lisää linjaa tiedossa. Yhdellä linjalla laitoin Aavan menemään lumipenkan ylitse. Ensin se yritti sen kiertää, joten kävelin likemmäksi ja laitoin uudelleen menemään. Tällä kertaa roikelsi siitä ylitse ja sain sen paluumatkallakin houkuteltua samaa reittiä luokse. Kiva treenin räpäsy munkkien teon välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti