maanantai 9. kesäkuuta 2014

Djurmagazinet cup Kalix

Olipas yllätys kertakaikkisesti.. Miun musta minkki Aava voitti eilen oman luokkansa eli avoimen (ökl) WT-cupin Kalixin osakilpailussa. Hurrrjan hienoa. :) Jotenkin ehkä meidän selkärankka tarvitsi tätä juuri nyt.

Aamusta keräsin kamppeita kasaan ja hyppäsin Ica:n pihalla Timpan kyytiin. Mahassa kasa perhosia taas, vaikka ajattelin että meni miten meni.. vietetään Aavan kanssa kiva päivä yhdessä, ilman itsensä asettamia paineita. En tiedä mistä se hillitön jännittäminen aina tulee.

Rasteja oli viisi. Aloitimme Aavan kanssa rastilta kaksi. Meinasi mennä pelkästään pillin kanssa solmuun, kun se juuttui liivin solkeen kiinni. Lähihaku-puhalluskin oli jotain omaa luokkaansa.. :D Damit kuitenkin tulivat ylös. Tehtävänä oli ensin markkeeraus, jonka jälkeen uusi laukaus ja ohjaus-/linjatehtävä. Aava hoiti itsenäisesti markkeerauksen ja linjalla pysäytin ja ohjasin kerran oikealle päin.

Toinen tehtävä oli rasti yksi, jossa oli kakkosmarkkeeraus. Toinen vasemmalle koivukarahkoiden sekaan, ison kiven juureen ja jälkimmäinen oikealle taimikkoon. Aava hoiti molemmat hyvin ja itsenäisesti. Hyvät markkeeraukset.

Tämän jälkeen rastille kolme, jossa tehtävänä oli ohjaus mäeltä alas, pienen puusto-alueen läpi suolle, jossa maali odotti. Aava hieman kaartoi vasemmalle, mutta pysäytin ja ohjasin sen oikealle. Hienosti Aava otti oikean suunnan ja dami talteen.

Neljäs rasti oli kaksi ykkösmarkkeerausta. Lähetyspaikka oli ison kiven päältä. Ensin laukaus ja heitto. Laukaus kajahti jossain toisessa suunnassa, joka sai Aavan kääntämään päätään hieman. Käsi näyttämään "katso tuonne". Dami tuli ylös. Toinen laukaus.. sama homma.. pää meinasi kääntyä. Itse en nähnyt pudotusta. Luulin aluksi, että se saattoi jäädä vaikka puuhunkin. Koira kuitenkin noutoon, sen periaatteessa olisi pitänyt se nähdä. Ja varmasti näkikin, koska dami tuli hyvin ylös.

Vitos rasti aukesi, kun muilta rasteilta vapautui ihmisiä sinne. Tehtävänä kakkosmarkkeeraus. Laukaus heitto.. laukaus heitto ja lähetys. Aava hoiti ne hyvin. Ennakkoon pelkäsin maastoa. Se oli hieman peitteiseimpää suoaluetta, täynnä hajuja. Aavaa ei tuntunu hajut kiinnostavan.

Summa summarum.. Aava teki hienoa markkeeraustyötä koko kilpailun ajan. Sitä ei tarvinut avustaa niille laisinkaan, mikä ilostutti suuresti. Ohjauksetkin se meni suht hyvin. Ehkä niissä olisin itse voinut olla rauhallisempi, vahvistaa olisin voinut vähemmän rastilla neljä, mutta ehkä ne tulee kun varmuus niissä kasvaa. Jokaiseen tehtävään kuului lisäksi pieni seuraamisosio. Välillä Aava seurasi ihan ok.. mutta ainakin viimeisessä, viitos tehtävässä se hieman edisti nähdessään ampujan. Hyvää treeniä ja mukava päivä kaikkinensa.

Pisteitä voi käydä tarkemmin katsomassa sivulta www.ssrkkalix.se




Rastilla 4 kuunnellaan ohjeita ohjauksen suorittamisesta.


Vaatteiden suoristamista odottaessa seuraavaa rasti.


Luokkien voittajat nkl Eva, ökl minä ja ekl Bosse.
 
 
Aavan voittopiiras. Väsyneenä valmiina kaupasta. Hyvää oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti