lauantai 28. kesäkuuta 2014

Djurmagazinet cup Luleå 28.6.2014

Aavan kanssa osallistuimme toiseen osakilpailuun, joka järjestettiin Luleåssa. Sijoituimme siellä toiseksi samoilla pisteillä voittajan kanssa. Pisteitä molemmilla 77.

Rastit menivät ok, mutta Aava missasi kakkosista aina toisen. Yhdellä kerralla se ei ohjaajan huolimattomuuden takia nähnyt ja muilla kerroilla se vaikutti kuin se olisi unohtanut ne. Ohjauksella saimme kuitenkin kaikki damit ylös. Suurin asia siis kilpailussa oli nähdä Aavan kuuntelevan pilliä ja ottavan ohjausta maalla hyvin vastaan. Rastit olivat mielestäni hyvin suunniteltuja ja niissä oli onnistumisen mahdollisuudet. Nyt vain meni noin.

Aavan veli Sprint ohjaajansa Ingerin kanssa oli myös paikalla. Olisin halunnut enemmänkin nähdä koiran työskentelyä. 5 rastia siihen on vähän.. :D

Ensimmäisellä rastilla tehtävänä oli markkeeraus oikealle puolella, jonka koira nouti ensin. Tämän jälkeen linja suoraan samalta paikalta markkeerauksesta ajateltuna vasemmalle puolelle. Maasto oli avointa, mutta hieman kivikkoista ja risuista. Tämä tehtävä meni aivan ok. Markkeerauksesta Aava veti vähän pitkäksi ja ohjasin sen damille.

Toisella rastilla oli kakkosmarkkeeraus peitteisempään maastoon. Aava näki niistä vain toisen. Toisessa käänsin sitä niin paljon kropallani, että se katsoi sektorista ohitse. Sain kuitenkin molemmat damit ylös.. jälleen ohjaamalla.

Kolmosella oli jälleen kakkosmarkkeeraus. Aava näki molemmat heitot, mutta sai ne taas ylös ohjauksella. (ensimmäisen kohtaloa en muista; hakiko itsenäisesti vai ohjasinko sillekkin) Se lähti niitä kyllä hakemaan oikeasta suunnasta, mutta toisella se päätti yhtäkkiä pyrkiä jo haetulle damille.

Neljännellä rastilla oli kuvassa mukana jo vettä. Juoksuvettä. Koira piti saada linjaa veden toiselle puolelle, jossa oli keppi ja dami sen juuressa. Mikäli ohjaus olisi mennyt nappiin, olisi koiralla ollut kaislojen välissä hieno kuja, mutta koska Aava ohjautui hieman sivuun se ei päässyt käyttämään kujaa hyväksi. Sain kuitenkin Aavan suhteellisen helposti damille. Se otti jälleen hyvin ohjausta.

Viidennellä rastilla oli jälleen kakkosmarkkeeraus metsässä. Nämä olivat selvästi näkymättömämpiä heittoja. Molemmat taisin loppukirjoissa ohjata. Tai ainakin toisen. Mutta, jälleen damit tallessa.

Kiva, joskin jännittävä päivä oli taas takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti