torstai 19. kesäkuuta 2014

vesityön parsimista

Tuon edellisen epäonnisen päivitetyn treenin jälkeen, olemme Aavan kanssa käyneet samassa paikassa parsimassa treenejä. Lähinnä veteenmenoa. Rannassa pööpöily pitäisi saada pois. Miettikööt Aava vasta vedessä, että mitäs täällä pitikään tehdä? Pala palalta vesityötä pitäisi rakentaa kuitenkin uudelleen.

Veteen on heitetty markkeerauksia niin, että koira on katsonut ne lähetyspaikalta ja pienen käännöksen jälkeen se on lähetetty veteen linjalla. Muutamia on tehty niin, että damit on heitetty penkalta ja koira seurautettu sieltä lähetyspaikalle.

Noissa markkeerauksen omaisissa linjoissa Aavalla ei ole ongelmaa. Se roikaisee itsensä veteen lähes "Reiskamaisesti" ja ui hyvinkin reippaasti damille. Ongelmia tulee jälleen, jos koiran mielikuva damista on hutera ja/tai se ei sitä näe rannalta.

Tähänkö saisi jonkin ratkaisun, niin olisi yksi iso ärsytystekijä poissa. Voihan olla, että tuollainen aivopesumainen treeni auttaa tuohon ajankuluessa. Se selviää myöhemmin. Uskon kyllä, että sillä voisi saada parannusta. Nyt pitäisi vain malttaa mielensä ja keskittyä edelleen varmuutta luovaan treeniin.

Mielen malttamista ei tietenkään taas ollut kun ilmoitin Aavan yhdistyksemme järjestämään kokeeseen ensi kuun alussa. Mutta, josko se olisi edes hyvää treeniä meille koirakkona.

Nyt kun olen päätynyt mielikseni töihin, kevenee Aavan treenaus kuin huomaamatta ajankäytön takia. Mukava nähdä onko sillä vaikutusta sen työskentelyyn yms. Toivoisin positiivisessa mielessä tietenkin.


Terve pää kestää

Tässä lähiaikoina Christian on tehnyt Aavalle kodinomaista luonnetestiä. Ickyn mielestä Aava on nyt sen "bästa vän". Se tuo Aavalle selvästi etuoikeuksia, mutta myös velvollisuuksia. Se saa lattialle oman peiton ja tyynyn, mutta siinä onkin sitten maattava ja katsottava pelejä ja filmejä vieri vieressä maaten. Haleja ja pusuja on oltava valmis puolin ja toisin vastaanottamaan rajattomasti. Aava ei näytä laittavan hanttiin moista kohtelua. Tyytyväisenä lekottelee pää tyynyllä, pehmeällä alustalla. Aikuisena kun on läsnä Ickyn ja Aavan touhuissa, niin molemmat varmasti oppivat toisiltaan jotakin. Heikko hermoinen tässä asiassa Aava ei ainakaan ole. Vaan on osoittanut hyvin sopeutuvaa luonnetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti