torstai 26. joulukuuta 2013

Jäistä treeniä digipoliksessa

Kävin Kemissä katsomassa erästä narttua, joka olisi tarkoitus astuttaa tulevasta juoksusta ystäväni uroksella. Koira vaikutti oikein reippaalta ja avoimelta nartulta eli varmasti se todennäköisesti sitten saa astutusluvan. :)

Samalla otettiin pieni treeni Zurille ja Aavalle jäisellä parkkialueella ja läheisessä risukossa. Teimme ensin linjamaalit Aavalle muistiin ja sitten hieman markkeerauksia, jonka jälkeen linjaa häiriö markkeerauksella.

Markkeeraukset tulivat pienen taimikon sisälle tai etupuolelle, jossa oli erinäistä kasvillisuutta ja risukkoa. Risukkoa oli syksyllä ilmeisesti raivattu, kun lumen alta sojotti oksia. Otin kuitenkin riskin, että Aava huomaa varoa työskennellessään. Illalla kuitenkin huomasin pari naarmua sen vatsassa, mutta ei se niitä vaikuttanut aristavan. Markkeeraukset tehtiin mustilla perusdameilla. Vaikutti, että Aava ei niitä oikein erottanut illan alkaessa hämärtää. Mielestäni sillä oli siihen kuitenkin mahdollisuus, kun valoisan aikaa oli vielä jäljellä. Aava kuitenkin tonki damit ylös suunnasta johon ne olivat tippuneet. Se jätti alueen kerran pari ja viimeisellä damilla ohjasin sen pillin ja suuntien avulla takaisin oikealle alueelle, jotta se oppisi luottamaan muistiinsa ja alueeseen. Olisiko markkeja ollut noin 10kpl.

Linjoissa veimme pari damia hankeen pystyyn parkkipaikan laitaan. Sen jälkeen heitettiin pienellä kulmalla oleva markkeeraus. Kehoitin Aavaa käskyllä "jätä" unohtamaan sen ja käänsin sen linjalle. Hieman pään ja nenän liikkeestä näki ettei se keskittynyt täysin linjaan, mutta meni sinne kuitenkin parin lähetyspaikan vaihdon jälkeen. Askeleita siis sivulle ja eteen. Sen jälkeen se sai hakea markkeerauksen. Kivasti meni kuitenkin.

Zurille kokeilimme samaa asiaa hieman laajemmalla kulmalla. Sitä sai kieltää enemmän, ettei se hakisi viimeksi heitettyä markkeerausta ensin. Silläkin kuitenkin linja onnistui melko pienellä vaivalla ja vääntämisellä. Sen sijaan markkeeraukselle lähtö oli enemmän täynnä muita asioita, kuten juoksunartun pissojen tarkastusta yms. Lisäksi se yritti palauttaa damia heittäjälle sen sijaa kuin minulle. Tätä sitten treenattiin heittelemällä dameja lähemmäksi heittäjää ja voimakasta kutsua luokse. Näytti purevan pikkuhiljaa.

Pieni pikatreeni siis päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti