maanantai 3. helmikuuta 2014

Linjatreeniä kotosalla

Aamupäivällä pakkasmittaria katsoessani totesin jälleen, että jo kelin vuoksi oli pakko lähteä ulos treenaamaan vähän. Mittarissa oli vaivainen puoliastetta pakkasta.. :D

Päätin tehdä Aavalle hieman kohdetreeniä eli lyhykäisesti selitettynä linjalla koira halutulle damille.

Aloitin ensin kolmella damilla aika lähietäisyydellä, jotta asia olisi ensin helppo koiralle ja virheiden määrä olisi minimi. Tähän kuitenkin heitin vielä yhden markkeerauksen sen sivulle, kuitenkin reilulla kulmalla, ettei väärinymmärrystä suunnasta pääsisi syntymään. Tämä meni hyvin. Aava meni kaikki linjat suoraviivaisesti heti oikein, vaikkei damin välissä ihan älytöntä matkaa toisiinsa ollut. Kuitenkin riittävä.

Seuraavaksi tein niin, että vein ne kolme damia kauemmaksi. Asettelin ne riviin jälleen. Nyt heitin koiran taakse yhden markkeerauksen, jonka se tulisi hakemaan aivan lopuksi. Näin jälkikäteen ajateltuna, sillä ei juuri painoarvoa ollut. Aava kun ei ole ollut pyörähtämässä enää akselinsa ympäri aivan väärään suuntaan... no kai koskaan. No anyway... Tämäkin meni hyvin, huolimatta, että damit olivat kauempana ja näin myös linjojen kulmat pienemmät.

Sitten olikin aika taas haastaa itseä ja koiraa. Vein riviin neljä damia. Otatin Aavalla pois  ihan reunasta damin neljä ja kuvassakin vasemmalta päin näkyvän damin kaksi. Dami neljä tuotti aluksi ongelmaa. Se sotkeentui damiin kolme ja kolmannella lähetyksellä koira sai onnistuneen linjanoudon siitä.

Seuraava taikinointi tulikin sitten damin yksi ja kolme kanssa. Koira oli päättänyt kaikesta muusta huolimatta mennä damille kolme. Vaikka välillä muutin lähetyspaikkaakin ihan selkeään kulmaan ja sitten jopa niin, ettei koira nähnyt enää damia kolme lähetyspaikalta, se kaarsi lähetyksen jälkeen kohti damia kolme. Sille oli piirtynyt se niin vahvasti muistiin, että katsoin parhaimmaksi rämpiä uudelleen damille yksi ja motivoida sen uudelleen. Sitten takaisin kulmaan josta dami näkyi, mutta kulma pysyi silti selkeänä. Nyt Aava onnistui. Suoraviivainen linja ja oikea dami mukaan. Hyvä. Damin kolme se sitten nouti tietenkin aivan ok. Olihan se viimeinen rivissä oleva.

Päälle vielä pari markkeerauksen tonkimista lumesta, jotka olivat olleet muistissa jo kauan. Hyvin Aava ne muisti ja kaivoi esille. Mukava, joskin tällä kertaa hieman haastava päivätreeni saatiin päätökseen.  Seuraavalla kerralla otamme varmasti samaa asiaa, mutta otamme enemmän lyhyillä matkoilla. Aloitetaan tämä target-harjoitus ruohonjuurelta ja kasataan se Aavan kovalevylle jykevämmin uudelleen.


Tieltä katsottuna damit



Aavan linjatreenin lopputilanne lähetyspaikalta, damit rivissä



Aava palautuksen jälkeen, huomatkaa häntä heiluu. Se on niiiiin vaikea olla virvelöimättä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti