tiistai 25. helmikuuta 2014

Päivän treeniräkäsy

Kun vihdoin sain hieman kotihommia tehtyä päätin pikaisesti treenata Aavan kanssa pihalla. Suunnitelma oli hajualueen ylitystä ja markkeerauksia mikäli ehtii. Ilma oli aivan mahtava ja ulkoilla olisi voinut enemmänkin. Ihanan keväistä. Pakkasta ei nimeksikkään ja aurinko paistoi kirkaana.

Aloitin treenin sillä, että jätin koiran istumaan ja kahloin kolme mustaa damia linjalle. Palasin likelle koiraa ja heitin väliin valkoisella damilla markkeerauksen. Palasin koiran luo ja huomasin heti tehneeni virheen tehtävän rakentamisessa. Ongelmia, jotka tulevat yksin treenatessa esille. Lähetin kuitenkin koiran hakemaan markkeerauksen. Aava pinkaisi valkoiselle damille, joka jäi näkymättömiin penkan taakse. Palautuksen jälkeen selkeästi linjalle. Mietin kropan asennon, selkeä käden asento, tarkastin koiran tarkkaavaisuuden ja kunnon "eteen"-käsky. Hyvin meni markkeerausalueen yli.

Toisella kerralla sama homma. Ensin markkeeraus väliin ja koira hakemaan sitä. Tässä tuli esiin sitten se treenin virhe, jonka havaitsin jo ensimmäisellä lähetyksellä, mutta joka ei Aavalla silloin vaikuttanut. Eli kun valkoinen markkeerausdami tippuu pienen penkan nypäreen taakse ja koira lähtee innolla töihin, se saapuu markkeerauspaikalle, mutta näkeekin siitä mustat damit linjan päässä suoraan edessä kuin tähdet taivaalla. No mitäs se tekee. Jatkaa tietenkin sinne näkemälleen vahvalle maalille, unohtaen markkeerauksen. Juu, juu... ohjaaja katso peiliin. Pysäytin Aavan jollain köhinällä ja kutsuin takaisin päin. Aavan otti matkalla markin mukaansa ja palautti sen.

Jäljellä olevat linjat otin sitten ilman väliin tulevia markkeerauksia, jottei siinä linjassa tulisi mitään epävarmuustekijöitä.

Tehtävä pitäisi kuitenkin rakentaa niin, että avustaja kävisi vasta markkeerausnoudon/palautuksen aikana asettamassa linjadamin paikoilleen. Näin ei oikein tarjottimella tarjoiltaisi koiralle epäonnistummista ajatellussa tehtävässä. No tästä oppii.


Linja ja oransilla merkattu damin putoamisalue välissä


Markkeerauksia


Tein Aavalle vielä markkeerauksia bobcatilla kasatun kinoksen ylitse. Ihan ykkösiä ja sitten myös muutaman kakkosen. Tein heitot valkoisilla dameilla, jotta Aava joutuisi käyttämään vähän nokkaansa. Yhden markkeerauksen se hukkasi ja lähti ihan reilustikkin laajentamaan hyvinkin pian, mutta muut se kaivoi hyvin nenällään esille. Osa kuitenkin vilahti johonkin lumipaakkujen koloon tai upposi vähän hankeen. Heitin damit aina uusille paikoille rinteen yli. Kauashan ne eivät miun heitoilla lennä, mutta ihan tarpeeksi, että sain idean toteutettua.



Markkeeraukset penkan yli. Erittäinkin selkeästi ilmaistuna. ;)
 Punaiset viivat esittävät suuntia, joihin damit läks ja
oransit noin-alueita mihin ne tippuivat


Damien tippumisalueet penkan takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti