tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kilometrejä kerrakseen

Pari päivää on mennyt nyt ajellessa ristiin-rastiin. Sunnuntai-aamuna tuli ajeltua treenaamaan Kalixiin ja siitä sitten Zurin kanssa Ouluun. Seuraavana päivänä oli jälleen vuorossa Oulu välietappeineen. Koirat ja emäntä ovat olleet enemmän ja vähemmän väsyneitä.

Treenissä Kalixissa


Treenissä olivat paikalla ystäväpariskuntamme Kristiina ja Bosse koirineen, Timppa ja Reiska sekä tietenkin mie Aavan kanssa. Treenipaikkana sama kuin edellisenä sunnuntaina. Nyt lunta ehti vain sataa välissä lisää, joka oli hieman muokannut maastoa, mutta edelleenkin paljaita paikkoja löytyi maastosta. Treeni suunniteltiin niin, että siihen tuli neljä motivoitua linjaa eri suuntiin ja markkeerauksia sitten välissä. Aavalle ei selkeästi jäänyt linjoista kovinkaan vahvaa mielikuvaa. Ehkä syynä oli samassa rivissä seisominen muiden koirien kanssa, jolloin se keskittyi todella huonosti. Käänteli päätään todella vinhaan. Lisäksi heitot tulivat tummilla dameilla, tummaa taustaa vasten. Eli linjoissa oli hankaluuksia todenteolla. Aava otti hieman haparoiden ohjausta. Pysäytykset olivat hyviä, mutta muuten koiran meno oli epävarman näköistä. Joten pitänee ottaa pakkia ohjaustreenissä edelleen. Taakselähetyksiä ja sivuja muistutella Aavalle.

Markkeeraukset Aava suoritti suhteellisen hyvin. Sille tehtiin ykkösiä sekä kakkosia eri odotusajoilla ja lähettämisjärjestyksillä. Yhtä damia se ei löytänyt, mutta se olikin jäänyt puuhun kiinni, korkealle latvoihin. Aavassa mukavaa noissa tuplamarkkeerauksissa on, että se ensimmäistä palauttaessa asettaa itsensä jo lähtövalmiiksi toiselle damille. Siitä näkee selvästi muistaako se toista vai ei.

Lopuksi vielä käveliskelimme mäen harjalla ja Bosse ampui markkeerausdameja damipyssyllä. Koirien piti odottaa vuoroaan ja hakea niille osoitettu dami. Aava sai damikseen viimeiseksi ammutun, joka oli siitä oikealla puolella reunimmainen. Se lähti hyvin oikeaan suuntaan, mutta olisi sitä mieltä hetken päästä, että koska sitä damia hei heti löytynyt jolle se oli lähetetty sen piti varmasti mennä sille aiemmin ammutulle ja koira lähti pyrkimään sille. Pysäytin ja kehoitin sitä hakemaan sitä jolle sen lähetinkin. Pari kertaa sille piti kertoa sama asia ennen kuin oikea dami löytyi ja se palautti sen. Hyvä harjoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti