sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Treeniä Kalixissa

Sunnuntaina ajelimme treenailemaan Kalixiin. Mukavaa oli, kuten aina. Aavalla alkoi juoksu lauantaina ja se hieman näkyi sen työskentelyssä. Se ei ollut aivan niin tarkkaavainen eikä ehkä keskittynytkään niin hyvin tehtävään. Yhdessä markkeerauksessa se tuntui käyttävän enemmän jalkojaan kuin nenäänsä ja dami jäi löytymättä.

Päivän tehtävinä teimme kaksi eri linjaa motivoituna, kaksi eri lähihakutehtävää myöskin motivoituna sekä väliin markkeerauksia. Loppukaneettina Aavalle ja Circonille tehtiin vielä yhdet pidemmät linjat motivoituna. Aiemmat lähetimme kuitenkin suhteellisen läheltä. Aavallekkaan en alkanut tekemään lähetyksestä liian vaikeaa menemällä liian kauas sen juoksujen takia. Ehkä se olisi selvinnytkin pidemmistä linjoista, mutta parempi oli nyt ottaa varmemman päälle. Yhden lähihaun kohdalla se oli selvästi menossa pidemmälle linjalle eikä sillä ollut kunnon muistikuvaa lähihakupaikasta. Sinänsä se ei haitannut. Otin Aavan vain takaisin ja lähetin hieman sivumpaa sen uudelleen alueelle. Se ajautui kuitenkin taas hakualueen reunaan, pysäytin ja annoin lähihakukäskyn samalla sivulle ohjaten. Aava otti hyvin annetun suunnan ja toi damin. Varsin onnistunut tehtävä siis.

Markkeerauksia teimme pareittain. Toinen koirista haki toisen ja toinen toisen. Aavalle tuntui olevan aluksi vaikea löytää mäen rinteessä olevasta taimikosta valkoista damia. Tässä juuri näkyi sen huono keskittyminen. Toki alueella ehdittiin käyttää myös toista koiraa ja Aavan lähettämisestä ehti kulua tovi, mutta silti harmitti, ettei se keskittynyt etsimään damia kunnolla. Juoksi kyllä varmasti ohi siitä sen kerran pari.

Kuitenkin yhteenvetona; hyvä treeni valkeassa, kumpuisessa maastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti