keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lisää vesitreeniä

Eilen tuli ainakin se selväksi, ettei Aava ole vielä minkään vertaa ohjattavissa vedessä. Sanoisinko, että "voi kissanjalka!!". Koe on ihan hetken päästä, joten sen kummemmin ei ehdi enää treenatakkaan. Jotenkin olisin toivonut enemmän ohjautuvuutta, kun kuitenkin olemme maalla treenanneet hyvinkin paljon ohjauksia. Ehkä voisi toki enemmänkin. Mutta, vesi elementtinä on nyt meille se "the juttu". Aava menee veteen kyllä. Linjassa voi vaatia sen toisen käskyn siihen rantaviivassa, mutta sinne menee. Olemme ehtineet nyt muutaman päivän aikana kokeilla erilaisia rantoja, joista se menee hyvin muut, paitsi äkkijyrkän Ahvenjärven rannan.

Eilisissä treeneissä Aavalle heitettiin veteen dami ja se lähetettiin aluksi markkeerauksena niille ja muutaman kerran jälkeen heiton jälkeen taas käännyimme jonkin matkaa toiseen suuntaan, jonka jälkeen lähetys damille. Vielä hieman vaikeutta ja dami heitettiin samaan paikkaan sokkona. Tämä nyt tietenkään aivan sokko ollut, koska koira oli jo niin monta kertaa samassa paikassa käynyt.

Lähetin sitä niityltä, jonka jälkeen koira laskeutui hieman alemmas törmältä, molskahtaen veteen, nousten jälleen kuivalle osalle siitä edelleen veteen. Tämä maastonvaihtokuvio ei näyttänyt tuottavan Aavalle päänvaivaa kuin sen jälkeen, kun se oli heittänyt täyden voltin niskansa ympäri yhdellä lähetyksellä ja kun se oli toisella noutanut yhden damin rantaviivasta. Virta pukkasi dameja välillä milloin mihinkin.

Ohjausta vaativissa kohdissa Aava joko kääntyi ja alkoi valumaan kohti rantaa tai se ei muuten selkeästi tiennyt tehtäväänsä. Eteen-käskyllä se kuitenkin eteni hyvin ulapalle ja lähti rannalta joka kerta takaisin veteen. Siinäpä ne highlightit.. :D

No teki Aava tällä kertaa hyvää hakua. Se kävi ensitöikseen hakemassa alueelta neljä damia, jonka jälkeen kävimme tekemässä tuota vesijumppaa. Sitten taas muutama dami lisää hakualueelta. Kaikki kymmenen damia tuli alueelta nopeasti ylös. Metsän siimeksessä näin useaan otteeseen kuinka Aava teki kokoajan hyvää hakutyötä, tutkien alueita tarkasti ja useastikkin samaa ja kaukana. Eli ainakaan sitä aiemmin ollutta ongelmaa ei nyt ilmennyt.

Illan päätteeksi saimme vielä jurrata kiinni jäänyttä autoa irti. Märkä niitty, mäkineen on liukas. Muistettaneen koko kesän taas..



Veteen menopaikka.
Heitto veteen tuli kuvan vasemmalla puolella näkyvältä heinikolta.



Treenipaikkaa joenmukasta.


Aava palauttaa hausta.




Aava kuivattelee auringossa. Kaikkea se emäntä huvituksekseen keksii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti