lauantai 24. toukokuuta 2014

Treeniä ja lepoa

Aavan kanssa käytiin Särkijärvellä hieman treenaamassa parina päivänä vielä vesitöitä ja hakua. Tuli siinä maalinjaakin tehtyä. Aavan veteenmenot on edelleen hyvin tökkiviä. Se pysähtyy rantaviivaan, näyttäen siltä että "todellako tuonne..." Siitä se sitten eteen-käskyllä lähtee oikeinkin reippaasti. Inhoan tuollaista lypsämistä eteenpäin, joten siihen tietenkin tarvisi keinoja, että sen saa pois. Hermot vain menee huonojen vesilinjojen kanssa. Korjaus-sarjaa en kuitenkaan edelleenkään ole keksinyt. Nyt kokeillaan lääkkeeksi hieman lepoa. Olemmekin noin viikon treenanneet jokaisena päivänä jotakin. Ehkä koiralla vain sylttää päässä. Nyt siis jopa reilun vuorokauden olemme vain olleet. Aava sai eilen jopa amatööri-lihashierontaa kynsienleikkauksen ohessa. Jos lepo tehoaa, niin hyvä niin, jos ei, niin tietääpähän, että on levännyt koira kuitenkin hyppysissä.

Kävimmehän me tuolla Karsikkojärvelläkin testaamassa veteenmenoa. Siellä tuntui toimivan paremmin. Siellä koira katoaa mäentöyrään taakse ja seuraava mitä ohjaaja kuulee on veteenmenoloiskaus. Yhdessä kohtaa se kuului kyllä, mutta koiraa ei alkanut näkymään uimassa palloa kohden. Sekuntti - kaksi ja koira tulla porskutti takaisin päin luokse. "Mitä ihmettä sä touhuat" oli oma ajatus päässä. Otin koiran viereen ja lähetin uudelleen. Tällä kertaa perille saakka. Kerran tämän lisäksi pysähtyi mäen päälle katselemaan palloa. Muuten se juoksi mäen alas ja jatkoi matkaansa pallolle, ilman lisäkäskyjä.

En tiedä olisiko Aavalla noissa veteen menoissa nyt joku mielleyhtymä, noihin perästä heitettyihin palloihin. Jäisikö se odottelemaan niitä siihen. Se voisi olla ainakin yksi syy. Eli ei pallojen heittelyä perästä enää ollenkaan. Ne ei toimi. Siis meillä. Joillakin toimii joilla koirat lähtevät intona vain sinkoilemaan eteen ja veteen ilman sen suurempaa tarkoitustakaan.

Hakua Aava on tehnyt hyvin. Se näkyy käyvän alueella hyvinkin laajasti. Harmi sinänsä, että juuri noilla kerroilla dameja ei ole viety noin laajalle alueelle. Mutta, selvää kehitystä. Se juoksee sinnikkäästi alueella, kattaen koko aluetta. Käy jopa siellä kaukanakin useaan kertaan. Toivotaan, että tämä suuntaus jatkuu sillä.

Maalinjan se teki Särkijärvellä hyvin malliikkaasti. Ensimmäisen sille tietenkin motivoin. Sen jälkeen seuraavat menivät "ilman motivointia". Välillä teimme hakua tai vesitöitä ja taas uudelleen otimme yhden maalinjalta.

Tälle päivälle suunnittelin käyttää koiria Karsikkojärvellä kahlomassa ja seku ulkoilemassa. Molemmat mukaan. Ilma vain näyttää olevan melko roikkuva ja varmasti saamme tänään vettä niskaamme. Josko kuitenkin joku sopiva väli löytyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti