maanantai 26. toukokuuta 2014

Niittytreeniä kotona pitkästä aikaa

Tuntuu, ettei vähään aikaan ole käynyt tuossa etuniityllä treenaamassa. Kai sitä on ollut muita hyvin paikkoja niin paljon, että ne ovat ajaneet koko puolivuotta kalutun niityn ylitse. No tänään kävin aamupäivällä viemässä niitylle kahteen eri paikkaan dameja. Niille paikoille, joihin olen ennenkin Aavalle tehnyt linjaa. Eli tuttuja paikkoja. Nyt en vain ottanut sitä mukaan katsomaan. Toinen linjoista oli tuttu suoraan tieltä niityn perälle saakka pientareen suuntaisesti ja toinen vinosti talon edestä penkereeltä kohti lyhtypylvästä ja tietä. Jätin useampia dameja molempiin paikkoihin. Linjojen välillä heitin myös damit. Ajatus oli pysäyttää koira ja ohjata sivulle, mutta tämän jätin sitten kokonaisuudessaan tekemättä. Aava kuitenkin haistoi matkalla damit selvästi, kun oli niille muutaman kerran menossa. Poikkeasi linjasta selkeästi niitä kohden.

Hain koiran sisältä kun asetelmat oli valmiit ja ei muuta "eteen" ja töihin. Hieman oli ensimmäisellä suoralla kummallista koukkausta, joten otin takaisin. Uudelleen.. ei muuta kuin suoraan, muuta ei sallita. Siitä se sitten menikin. Suoraan. Vahvistin vielä matkalla sitä, ettei se alkaisi himmailemaan, eikä kaartamaan. Suoran otettuamme menimme viistolle sivulle, jonka Aava meni ensin varsin mainiosti, mutta keksi sitten kaikenmaailman poikkeamia. Ne ei sinänsä ollut isoja ja koiran sai ohjauttua damille mikäli halusi, mutta minä halusin sen menevän kerralla suoraan, enkä mitään lypsämistä. Jätin muutaman damin sitten hautumaankin, välillä kun poika piti noutaa hoidosta. Kotiin tultuamme kävimme lisäämässä dameja samoihin paikkoihin ja uudelleen Aava töihin pienen lepohetken jälkeen.

Illasta taas samankaltaiset tehtävät uudelleen. Illalla vain laitoin damit niitylle kasvaneisiin ruohomattoihin. Aava teki välillä tosi hyvän linjaa ja välillä se poukkoili ja yritti olla nokkelana ja noutaa damin toiselta pisteeltä. Otin välillä pois sen tehtävästä ja lähetin koko linjan uudelleen. Välillä kokeilin ohjata sen damille. Vähän turhan vaihtelevaa. Kuitenkaan itselle ei tullut se olo, että "sokko"linjojen teko olisi ollut virhe. Aava kuitenkin tiesi paikat ja ohjautui niille hyvin loppujen lopuksi.

Ärsytyskäyrää nostaa Aavan huono luoksetulo, mikäli sitä kutsuu kesken tehtävän. Se jää laahkaamaan matkalle odottaen uutta käskyä matkalla. Yritin tätä korjata pihalla niin, että heitin damin sen taakse ja kutsuin luokse. Kun se tuli reippaasti kohti, heitin sille palkaksi pallon ja sen jälkeen se sai vielä linjalla noutaa damin. Näitä tein muutamia ja vauhti parani, mutta ei se sitten niityllä tehtävissä näkynyt. huoh.. kaikkea sitä. Josko kokeissa ei tarvisi kutsua luokse, vaan koira tulisi sieltä vain riistan kanssa pois. Oikean riistan tietenkin. Toivossa on hyvä elää.. ;)

Harjoituksena minusta ihan ok.. Aava kuin täi tervassa.. ;) Ei vais hyvin se teki. Lopussa alkoi näkyä enemmän sellaista; "hei minä tiedän.." ja hiiiiitaaat liikkeet ohjauksiin. Aivan kuin se ei uskoisi, että minä oikeasti saatan tietää jotain.. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti