torstai 9. tammikuuta 2014

Iltaruoka raakaruoan kanssa

Tänään koirat saivat kosketuksen raakaruokaan illallisellaan. Sain ohjeeksi lisätä nappulan sekaan vähän kerrallaan raakaruokaa. Niimpä tein niin sitten, että turvotin puolet normaalista nappulamäärästä molemmille ja lisäsin siihen pari reilua ruokalusikkaa naudan mahalaukkua, joka minulta löytyi jo ennestään pakkasesta. Tietenkin sulatettuna. Annoin ne koirille ja hyvin maistui. Tuon aterian jälkeen ne saivat molemmat palasensa lihaista rustoa, jonka aiemmin sulatin ja hakkasin veitsen ja lihanuijan kanssa kahtia. Aava söi omansa aivan älytöntä vauhtia, kun taas Zuri nautiskeli omastaan pidempään. Nyt katsotaan miten niiden mahat kestävät ja huomenna sama illalliseksi. Mahalaukun laitoin lasipurkkiin ja jääkaappiin. Näyttäisi, että siitä saisi noin kolme annosta per koira, joka on minusta aika hyvä määrä noin pienestä pötköstä. Toivottavasti rustot sulavat hyvin, eikä mitään vaurioita koirille tule. Siihen olen varautunut mielessäni, että jotain maha löysyyttä ym saattaa ilmetä. Katsotaan kuinka kauan tämä raakaruoan lisäys-innostus kestää. Jos siitä tulee esille selkeitä positiivisia asioita, niin miksei se jatkuisi.

Ajankohta raakaruoan aloittamiselle on meille ollut se, että Aava on kasvanut täysikokoiseksi nappulalla. En halunnut ottaa sitä riskiä, että sen kasvu häiriintyisi osaamattomasta kokeilusta. Kuitenkin raakaruokinta on itselleni uusi asia, joten tietoa siitä on vielä niukasti. Kasvattaja ja muut pentujen omistajat ovat saaneet hyviä tuloksia ajatellen luustonkehitystä kasvattajan suosituksilla. Tämä oli yksi syistä, nappulan helppouden lisäksi, miksi meillä on vielä syöty täysin nappulaa. Muutenkin tämä raakaruokinta meillä on ollut sellainen hitaasti ajatuksissa kypsyvä prosessi. Ehkä se ei koskaan tulekkaan säännölliseksi tavaksi, mutta voisiko ajatella ainakin "kuureina".. :D Siellä täällä luita ja muuta raakaruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti