torstai 2. tammikuuta 2014

Uuden vuoden 2014 ensimmäinen treeni Laivajärvessä

Aamupäivällä noustessani ylös ja katsoessani ulos tein pikapäätöksen lähteä ottamaan koirien kanssa pikkutreenit. Kamat kasaan ja autoon; aikaa pimeän tuloon ei ollut kauaa. Otin mukaani molemmat koirat ja ajellessani kohti treenipaikkaa toivoin mielessäni vähälumisia monttuja, kun olin kerta saanut itseni liikkeelle ja hättyyttänyt Timpan ja Reiskankin pika-aikataululla paikalle mörön syötiksi.

Linjaa mäkeä alas ja ylös


Aloitin treenin kävelemällä Aavan kanssa muisti paikalle, heitin sinne pari damia ja käännyin koiran kanssa vastakkaiseen suuntaan kiikkuen mäen harjalle. Linjasta ei tällä kertaa näyttänyt tulevan suora, mutta luotin siihen, että koira löytää muistipaikalle. Lähetin Aavan eteen-käskyllä matkaan. Se juoksi ripeästi koko sen matkan, jonka olimme kävelleet. Muistipaikalta se nappasi damin ja lähti tulemaan takaisin. Palautus oli taas yhyä ärsyttävää virvelöintiä. Nostaa niin käyrät kattoon. Yritin toisella palautuksella taas antaa koiralle istu-käskyn hieman ennen sen tuloa ns palautusalueelle, mutta turhaan. Palautukset, jotka otin vastaan ilman "hifistelyjä" menivät paremmin, mutta selvästi tästä on kehittymässä nyt ongelma, vähintäänkin minulle itselleni.

Nuo pari noutoa tehtyäni heitin rinteen päälle pari damia. Lompsimme Aavan kanssa alas rinnettä edellisten damien muistipaikalle. Linja näytti vielä vinkkurammalle alhaalta käsin. Laitoin kuitenkin koiran matkaan. Aava kuitenkin vetaisi ns. linjan suoraksi, niinkuin se oikeaoppisesti olisi kuulunutkin. Halusin sen kuitenkin muistipaikalle. Nyt se sahasi hetken linjan vieressä olevassa taimikossa, kunnes kutsuin sen pois. Lähetin uudelleen.. ajatuksena pysäyttää koira ennen rinnettä ja ohjata ylös. Tehtävä tuntui menevän vallan solmuun ja kutsuin koiran pois. Koira hihnaan ja kävelin sen kanssa rinteen uudelleen ylös, heitin yhden muistidamin lisää ja palasin koiran kanssa lähetyspaikalle. Siitä taas koira matkaan eteen-käskyllä. Nyt onnistui. Ja seuraavakin onnistui. Hyvä Aava! :)

Markkeerauksia


Heitin Aavalle muutaman markkeerauksen. Ensin ykkösen taimikkoon ja sitten kakkoset taimikkoon. Aava kaivoi ne hyvin. Muutamalle markkeeraukselle vaihdoin hieman suuntaa ja heitin ne taimikon keskelle puiden väliin. Hyvin nekin löytyi ja olin suht tyytyväinen treenistä.

Seuraaminen oli tänäänkin takapuolesta samoin palautukset. Lisäksi vielä hienoinen epäonnistuminen muistipaikan kanssa.. siinäpä mieleeni tulevat miinukset. Kaikki korjattavissa onneksi. Talvi alkaa tuntua lyhyeltä.

 

Zurin treeniä


Zurille heitin muutamia markkeerauksia. Se tuntui olevan niistä aivan kuutamolla. Sille ehkä olisi parempi niin, että treenaisin sen kanssa ensin. Se jollain tapaa menettää keskittymiskykynsä odotellessaan autossa. Ainakin voisi kokeilla. Toinen mitä en sen kanssa tehnyt oli perustoko-osuus. Vähän seuraamista, paikoillaan oloa, luoksetuloa yms. Se pitää oikeasti muistaa. Herättää koira sen omasta maailmasta kuuntelemaan.

Zuri kuitenkin toi heittämäni markkaaraukset kun sitä hieman kehoitti ja muistutti siitä mitä se oli lähetetty tekemään. Ei ainakaan nuuskimaan mitään kuurankukkia.

Mukava pieni treenihetki Zuppurallekkin taas. Ainakin jos katsoo juoksentelun määrää.. ;)
Positiivisia puolia kun etsii, niin palautukset olivat kaartelua lukuunottamatta hyviä, kuten Zurilla on tupannut aina olevan. Se palauttaa pehmeästi damit käteen. Se pysyi heitoissa paikoillaan, eikä vinkunut. Mukavaa oli myös nähdä sen energisyys. Sillä vain oli niin paljon hajuja ja muuta mietittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti