torstai 9. tammikuuta 2014

Uusi yritys tutustua raakaruokintaan

Taisi olla kesän alkua kun kokeilin koirillemme raakaruokaa "ensimmäisen" kerran. Ihan sellaisella M&M:stä saatavillä valmiilla pötköillä. Nyt ruokakeskusteluista facebookissa jälleen innostuneena ajattelin kokeilla uudelleen tarjota Zurille ja Aavalle raakaruokaa.

Ajatuksesta intoutuneena ajatin tänään Rickon seudun Hund och Jaktiin katsomaan valikoimia. Mukaan tarttuikin tuotetta sitten ja kotiin tultua piti hieman sortteerata pakastinta. Samallapa tuli nakottua vanhoja riistoja roskiin. Sorkat vielä jätin kuitenkin.

Otin H&J:sta koirille rustoja, jotka kuulema ovat parempia kuin luut sen takia ettei niistä irtoa suuria, suolistoa viiltäviä siivuja. Niitä tarvinnee vähän sahailla. Eivät taida sulaessakaan mennä käsin pienemmäksi. Lisäksi ostin Klass foderin valmiita sekoituspötköjä. Voi kai yhtä laatikkoa sanoa vielä kokeiluksi.. Pötköjä on nyt siis pakkasessa 20x500g ja kolme kiloa sitä rustoa. Testi alkaa tänään illalla. Voi yök sitä hajua sitten. Pakasteessa on vielä edellisen kokeilun mahalaukkupötkökin; josko siitä aloittaisin.

Yritin tuossa etsiä netistä tietoa raakaruokinnasta. Jotain jo löytyikin, mutta tiedon janoon tarvitsee muutakin. Katsoa, jos jonkinlaisen kirjan onnistun itselleni kaivamaan. Voisin netissä surffailun sijaan lukea iltasella kirjasta samaa asiaa. Tästä kun tietoisuus kasvaa niin saa nähä mihin se johtaa. Tuskin täysbarfiin, mut välillä voin antaa.


Muistitäppiä itselleni:


  • muista pitää nappulan ja raakaruoan välissä 12h
  • aloita pikku hiljaa naudanmahalla
  • kananmunat kuorineen, riko hieman kuoria
  • jatkuu kun tulee täpäksi laitettavaa

Rustoja. Kuvittelin "rustot" pienemmiksi...


Klass foderin Plus-ruokaa


Tälläisia pötköjä laatikko sisältää


PS. Zurille on silmälääkäri varattuna kuun loppuun Luleån. Lisäksi sain vihdoin lähetettyä tiedustelun SKK:hon miten rekkaan Zurin sinne. Luultavasti menee ihan vain lähettämällä tukku rahaa ja  Zurin paperit käymään kennelliitossa mutkan. Ainakin Suomessa meni noin silloin, kun toin Zuppuran Tanskasta. Kennelnimen siirrosta ei ole kuulunut vielä mitään, mutta kaipa posti on mennyt perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti