perjantai 3. tammikuuta 2014

Menopelejä, klippejä ja pieni iltatreeni

Viime viikolla intouduin ostamaan tuttavaltani käytetyt sukset. Päädyimme kuitenkin sitten loppujen lopuksi niiden kohdalla siihen, että palautin ne. Kävi ilmi, että sukset olivatkin perinteiset ja liian lyhyet sitten minulle. Häätynee alkaa kyttäämään hyviä tarjouksia kaupasta, jotta pääsemme hangille Aavan kanssa. Jahka kun sellaiset kunnon hanget tänne asti tulevat.


No sukset menetettyäni kävimme Maksniemestä hakemassa käytetyn potkurin vuoden vaihteessa. Aivan Eslan. Kopsakan oloinen peli. Vähän olemme tuossa pihalla sitä testailleet. Olisi ehkä saanut olla kokoa T6, joka on tuosta isompi koko. Mutta ehkäpä se sitten joskus. Tuollakin pienen matkan nyt pääsee. Aava tarvisi nyt valjaat. Ei pelkästään potkutteluun, vaan myös tulevaan hiihtoharrastukseemme. Saisi hieman lihaskuntoa molemmat; koira ja emäntä.


Kuvassa Zuri, Christian uuden potkurin päällä ja Aava


Eilen ja tänään on tullut katsottua netistä eri noutaja-aiheisia videoklippeja ja tilaamaani dvd:tä. Aava on kohta aivan sekaisin kun joka puolelta kuuluu pillitystä, joka ei liitykkään siihen. Olen yrittänyt imeä oppia ja ajatella miten seuraavan treenin voisi rakentaa. Edelleen kaikkea perus-perus-juttuja olisi ajatus. Eilen sain kuitenkin paremmin analysoitua viimeisen treenimme, kun näki videolta uudelleen niitä kohtia, joita sovelsi treenissä. Noissa klipeissä pidän edelleen siitä kelattavuusominaisuudesta.. eteen.. taakse.... :D

iltatreeni


iltatreeniksi otin Aavan kanssa kertaalleen taakse lähetyksen pysäytyksen kanssa ja sen jälkeen samaan paikkaan pitkän suoran linjan. Molemmat se teki hyvin.

Taakse-lähetys-pysäytys-harjoituksessa heitin damin pihatiemme päähän. Kävelin koiran kanssa noin puoleen väliin ja jätin sen istumaan selkä damiin päin. Kävelin itse tien päähän saakka ja vihelsin huomion. Lähetin koiran taaksen ja annoin edetä jonkinmatkaa.  Pysäytin sen ja rauhoitin. Sitten uusi käsky eteen. Hyvin kuunteli ja totteli käskyjä.

Kun Aava oli palauttanut damin, jätin sen istumaan lähetyspaikalle. Vein damin jälleen tien päähän, näytin sen koiralle hyvin. Palasin sen luo ja lähetin matkaan. Ajattelin että se saattaisi linjalla nyt kysellä, mutta sitä se ei tehnyt vaan juoksi suoraan damille ja takaisin. Hyvä palautus.

Viimeisenä tein niin, että jätin damin taas siihen lähetyspaikalle. Kuitenkin reilusti kauas tiestä, jotta ehdin koiran pysäyttää mikäli se juoksisi yli. Palasin kotimme liepeille ja lähetin koiran siitä linjalle. Jälleen hyvä suoritus Aavalta palautusta myöten.

Siitä olikin hyvä lähteä naapuriin selaamaan juuri saapunutta labbislehteä ja syömään. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti