maanantai 27. tammikuuta 2014

Päivätreeniä ja edellisen päivän paikkausta

Edellisen päivän treenit jäivät alkuosaltaan kalvaamaan mieltä ja ajattelin, että tilalle pitää saada positiivisia kokemuksia kaikille osapuolille. Aamupäivälle oli siis buukattu treenit. Ehdin hyvin treenata molempia koiria pihalla ennen kuin Icky tuli kotiin hoidosta.

 

Zurin harjoituksia


Alotin Zurin kanssa. Tein sen kanssa ensin hieman pysähtymisiä pillillä, sivuja ja taakse-lähetyksiä. Kaikki menivät kivasti. Pillistä se ehkä kerran hiippaili lävitse, mutta sekin oli hyvin vähäistä. Lisäksi hieman linjalähetyksiä. Suht lyhyillä matkoilla ja mustilla dameilla, jotta onnistuminen olisi taattua. Kehuin paljon ja palkkasin herkuilla.

Lisäksi otin markkeerauksia pihatieltä niitylle lumivallin yli. Ensin mustilla dameilla ja sitten valkoisilla. Ensimmäinen heitto oli epäonninen. Se sujahti täysin piiloon lumipaukkujen väliin ja sain todella helpottaa Zurille sitä menemällä itse lähemmäs aluetta ohjaamaan koiraa. Se kuitenkin löytyi. Muut Zuri löysi itse. Jopa ne, jotka katosivat sen ensimmäisen tapaan lumeen. Siinä ensimmäisessäkin noudossa hyvää oli ainakin se, että pystyi testaamaan koiran pysähtymistä pilliin. Sen Zuri teki tänään mallikelpoisesti kyllä. Hieman Zuri miettii dameilla. Se ottaa sen jo suuhun ja jää pyyrölleen siihen, aivan kuin odottaen pillitystä luokse. Se on kuitenkin innokas damilla, joten en ole asiasta niinkään huolissani.

Hyvin mennyt treeni punaturkille. Ja mikä parasta; Zuri näytti nauttivan. :)

 

Aavan harjoituksia


Aavan kanssa setti oli sama kuin Zurinkin. Markkeerauksia niitylle vallin yli valkoisilla dameilla. Se haki ne innokkaasti ja palautti mallikkaasti. Pientä levottomuutta ja kiirettä oli havaittavissa sen olemuksessa. Se johtui varmasti juurikin siitä, että treenasin ensin Zurin kanssa ja Aava oli sen ajan sisällä. Istunut ilmeisesti eteisessä kokoajan oven takana. Se kuitenkin teki markkeeraukset hyvin. Löysi ne nopeasti.

 

Ohjauksia


Aavan ongelmat tänään tulivat jostain syystä ohjauksissa. Heitin sille damit sivuille ja yhden sen yli taakse. Haetutin sillä ensin oikean puolimmaisen, jonka se hakikin hyvin. Vasemmalle lähettäessä se ei tajunnut sitä sitten yhtään, vaan pyrki systemaattisesti sille taakse lähetetylle. Muutaman yrityksen jälkeen istutin koiran lähetyspaikalle ja motivoin damin uudelleen. Sitten se sai sen noudettua. Palautuksen jälkeen koira oli tikkana menossa sinne taakse heitetylle edelleen. Tein sille kuitenkin niin välillä, että heitin vasemman puolimmaisen häiriöksi ja lähetin koiran siitä linjalla eteen. Se meni hyvin. Oli jännä, että yleensä ongelmana ollut oikeapuoli meni tänään todella helposti ja vasemman kanssa tökki raskaasti. No vaihtelu kai virkisti.

Iltapäivällä kävin vielä uudelleen tekemässä Aavan kanssa samoja ohjauksia. Se vaikutti epävarmalta jopa taakselähetyksessä, joten tein niitä muutaman niin, että menin ihan koiran eteen seisomaan ja lähetin sen siitä taakse. Sen jälkeen otin taas etäisyyttä. Sivut menivät nyt varmemmin ja palautukset edelleen olivat hyviä. Aava on nyt tullut sivulle, josta olen siltä damin ottanut.

Kyllä tämä tästä. Vielä on talvea jäljellä, vaikka valoisampaa aikaa alkaakin olla jo enemmän ja mennään kevättä kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti