tiistai 7. tammikuuta 2014

Jälleen suksimietintöjä ja tuotetietouden lisäystä

Se miksi näitä suksipostauksia tänne on ilmestynyt; keskelle koirajorinoita, on se, että se meillä liittyy olennaisesti tähän talviulkoiluun. Aavalle olen teettämässä valjaita, jotta pääsen sen kanssa hiihtämään. Zurille vielä mietin valjaiden teettämistä. Riippunee paljonko maksavat. Samat valjaat niille ei kuitenkaan mene. Toiset voisi ostaa vaikka käytettynäkin, jos jostain tulee vastaan. Häätyy vähän kysellä ympäristöstä. Todennäköisesti kuitenkin Aavan kanssa hiihdän enempi. Zurin kanssa voisi käydä potkuroimassa. Se voisi olla sille ehkä parempi, kun jalkoja sillä on vähän vähempi.. :D

Tänään kävin taas pikaisesti katselemassa suksia. Josko nyt alkaisi olla kohta sukset kotona. Kävin tuossa rajalla olevassa Intersportissa, jossa tuttavani kertoi minulle erilaisista suksista. Katselin samalla pakettiin kuuluvia monoja ja vielä sauvoja, jotka pitää tietenkin myös paketin lisäksi olla.
Minulle sopiva paketti olisi Fisherin Zero 10, salomonin monot ja jokku lykkimet siihen. Hintaa pelkällä suksi+siteet+monot oli 299€, joten kovin halvalla ei näilläkään mennä. Kuitenkin eihän noita suksia monena vuotena peräkkäin osta. Noita suksia ei tarvisi voidella, kuin ehkä pikkaisen pikavoidetta pohjaan paremmilla pakkasilla. Muuten voisi hiihdellä menemään. Sukset olivat nyt perinteistä mallia. Ohessa taas linkitän kuvia paketin tuotteista. Suksista en nyt ole varma löysinkö juuri ne sukset kuvaksi, mutta suht vastaavat.

Nämä sukset, joita olen nyt vertaillut ovat erilaiset eikä niitä sinänsä ehkä voi verrata keskenään. Aiemmin kirjoittamani sukset ovat ns. tunturisukset, jotka sopisivat hyvin maastossa hiihtoon. Eli ei muuta ko suksimaan metsään ja hankeen. Lisäksi noilla tunturisuksilla voisi laskea ja hiihtää jäällä. Jostain luin, että tuollaisten suksien paino olisi n. 2kg. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta varmasti ovat painavammat kuin perus perinteiset sukset.

Nämä perinteiset sukset esim zerot ovat sitten paremmat valmiille laduille, jäälle jne. Tuntuivat tosi kevyille liikkeessä. Varmasti luisto- ym ominaisuudet ovat myös erilaiset.


Fisherin zero 10:t

Salomonin Siam 5 TR W

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti